SER Maestrat en directe

El PSPV-PSOE exigeix transparència sobre les llistes d’espera de dependència i acusa al PP de guardar sol·licituds

  • La coportaveu de Política Social a les Corts, Silvia Gómez, assenyala que “milers de persones no reben resposta” i denuncia que la consellera descarrega les responsabilitats als ajuntaments.

El PSPV-PSOE ha demanat al Govern autonòmic “les dades reals sobre les llistes d’espera de la dependència” per les sospites que el Partit Popular i la consellera Camarero estan “utilitzant la vella tècnica de guardar sol·licituds en els calaixos per maquillar les dades”.

La coportaveu de Política Social del Grup Socialista a les Corts, Silvia Gómez, ha alertat que “els sindicats ja han advertit d’aquesta situació que podria afectar més de 7.000 expedients”.

Gómez ha assenyalat que “milers de persones estan esperant que la Conselleria avance les sol·licituds” i ha denunciat que “fins ara, l’única resposta que reben les famílies és el silenci, mentre es descarreguen totes les responsabilitats als ajuntaments”. La diputada socialista ha lamentat que “el Consell de Mazón vulgui desfer la feina feta pels municipis per la seua inacció i manca de gestió” i ha demanat a Carlos Mazón que “pose en marxa un pla de xoc eficaç per atendre les necessitats en matèria de dependència”.

Des del Grup Socialista al parlament valencià, s’ha sol·licitat la compareixença del secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, i s’ha presentat una bateria de sol·licituds de documentació per conèixer les queixes dels municipis i la relació de peticions rebudes.