SER Maestrat en directe

El PSPV-PSOE exigeix a Mazón la retirada de la mal anomenada llei de concòrdia

  • El PSPV-PSOE de Castelló ha emès una contundent declaració aquest dijous, denunciant el Partit Popular per tornar a situar la Comunitat Valenciana en el mapa internacional de la vergonya.
  • La portaveu socialista, Ruth Sanz, ha criticat durament al PP per promoure una legislació que vulnera els drets humans i blanqueja una dictadura genocida, provocant que institucions com l’ONU assenyalen la regió.

“Si fa una dècada ens van humiliar en fer que tothom ens coneguera com a corruptes, aquesta vegada són institucions internacionals, com l’ONU, les que ens assenyalen per vulnerar els drets humans i per blanquejar una dictadura genocida”, ha declarat Sanz. A més, ha criticat durament l’actitud del PP i del vicepresident del Consell, José Vicente Mazon, per promoure lleis que humilien les víctimes del franquisme.

“És inacceptable que, una vegada més, el PP taque la nostra dignitat com a poble”, ha afegit la portaveu socialista, referint-se a la fotografia de Mazón amb una imatge de Miguel Hernández, el cèlebre escriptor d’Oriola, assegut al costat d’un polític que lloa la dictadura que va posar fi a la seva vida.

Davant l’anunci de la direcció nacional del PSPV de recórrer la mal anomenada llei “de concòrdia” davant els tribunals, Ruth Sanz ha expressat “el total suport” de l’Executiva Provincial. “Els socialistes no volem arribar tan lluny, per això exigim a Mazón que retire i detinga la tramitació de la llei. Si ens ho posa difícil, defensarem l’honorabilitat i dignitat de les víctimes en els tribunals”.

Sanz ha assenyalat que mentre altres territoris del PP estan considerant la paralització de les controvertides lleis de la concòrdia, “Mazón persisteix en les seues intencions i es vana d’impulsar una legislació que, en realitat, només busca dignificar el franquisme”.

“Els socialistes tenim compromís amb la justícia, la democràcia i la memòria històrica i continuarem lluitant contra qualsevol intent d’enaltir el passat fosc i repressiu del franquisme”, ha conclòs Ruth Sanz.