SER Maestrat en directe

El PPCS garantix als veïns de Benicarló «el dret» a accedir a un habitatge amb el Pla Viu de Mazón

El Partit Popular de la província de Castelló ha defés hui a través del seu diputat autonòmic i vicesecretari d’Estratègia Política del PPCS, Jesús Lecha, ha defés hui a Benicarló el Pla Viu com a “garantia d’accés al dret constitucional a l’habitatge”.

Lecha, al costat del també diputat autonòmic del PPCS, Domingo Giner, l’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i el president del PP local, José Antonio Redorat, ha explicat en roda de premsa els “objectius clau” d’un projecte polític “que és plenament social, sensible i conscient d’una necessitat bàsica com és la de posseir una llar”. “La que el Botànic, amb Ximo Puig al capdavant, va abandonar durant huit anys privant a ciutadans de totes les edats del dret a accedir a un habitatge a un preu just”.

“Hui per fi, els veïns de Benicarló saben que el seu futur projecte de vida està més a prop, perquè hi ha un president de la Generalitat Valenciana que és conscient d’este greu problema i ha posat tot la seua obstinació a resoldre’l”.

Ho farà, “com no podia ser d’una altra manera, de la mà dels alcaldes que com Juanma Cerdá, màxima autoritat a Benicarló, desitgen ampliar el seu parc d’habitatges protegits per a donar resposta a una bossa de veïns que, tan joves com famílies ja forjades, continuen esperant una oportunitat per a tindre una llar”.

En efecte, Juanma Cerdá, alcalde de Benicarló, ha manifestat la ferma voluntat del consistori d’analitzar les parcel·les susceptibles d’albergar promocions d’habitatge protegides “tant en sòl públic ja desenvolupat, com en promocions de sòl pendents d’urbanitzar i de les quals també obtindrem parcel·les que podrien ser susceptibles d’albergar estes promocions d’habitatge que ara planteja el Pla Viu”.

Tal com ha assenyalat Cerdá, “som conscients que un habitatge és molt més que un sostre. Que sota ella es forja la independència dels joves, l’autonomia de les parelles i el futur de les famílies”. “I és per això que considerem que este és un tema crucial en el nostre projecte polític, perquè este és un repte social, de tota la nostra població”.

Així les coses, “treballarem amb il·lusió, manyaga i compromís la cessió de parcel·les per a adherir-se al Pla Viu i desenvolupar, de la mà del nostre president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, un compromís social que faça feliç amb una opció real i clara al desig d’emancipació i de forjar un futur en una llar”.

Complir els objectius

El Pla Viu del nou Consell promou 10.000 habitatges de protecció pública en el territori autonòmic de la mà dels ajuntaments en els pròxims quatre anys. Amb una inversió que generarà 7.326 milions d’euros amb un impacte del 2% sobre el Producte Interior Brut (PIB) en els pròxims 3 anys en la Comunitat, el Pla Viu preveu generar 74.000 ocupacions directes i incrementar en 487,5 milions d’euros la recaptació sense ampliar la pressió fiscal al ciutadà.

“Este Consell ha vingut per a complir amb la paraula donada als ciutadans. Per a traduir en fets els compromisos aconseguits. Perquè el mandat ciutadà del passat 28 de maig va exigir un canvi i el projecte polític que abandera el PP ha arribat per a treballar i ser útil a les necessitats reals de les famílies de Benicarló”, ha conclòs Lecha.