SER Maestrat en directe

El PPCS denuncia la suplantació d’identitat de l’alcalde de Peníscola a Facebook

  • El Partit Popular de la província de Castelló ha denunciat aquest matí davant la Guàrdia Civil la suplantació d’identitat de l’alcalde de Peníscola a través d’un perfil fals a la xarxa social Facebook.
  • Héctor Folgado, vicesecretari d’Organització del PPCS, ha expressat la seva preocupació per aquestes accions il·legals que generen confusió entre la ciutadania.

El PPCS ha sol·licitat a Meta la cancel·lació urgent del compte fals, al mateix temps que ha presentat una denúncia formal davant la Guàrdia Civil per agilitzar l’eliminació del perfil fraudulent. Segons Folgado, “l’alcalde de Peníscola ja ha alertat des del seu perfil real que un compte fals està enviant sol·licituds d’amistat a milers de ciutadans, advertint-los que no es tracta d’un compte autèntic”.

Aquest perfil fals està enviant missatges directes i privats als contactes que accepten la sol·licitud d’amistat, informant-los sobre suposats fons i ajudes per a les famílies, una informació totalment falsa. “Demanem a qualsevol veí que rebi aquesta sol·licitud d’amistat que la rebutgi i, en cas d’haver-la acceptat, que es posi en contacte amb l’Ajuntament de Peníscola per verificar la veracitat de la informació”, ha recomanat Folgado.

El PPCS vol garantir la seguretat dels veïns i evitar que siguin víctimes d’aquest engany. Folgado ha subratllat la importància d’actuar ràpidament per posar fi a aquesta situació i protegir els ciutadans. “Aquest tipus d’actuacions no només generen confusió sinó que també poden causar perjudicis seriosos als afectats”, ha conclòs Folgado.

Amb aquesta denúncia, el Partit Popular espera que la situació es resolgui com més aviat millor i que es prenguin mesures per evitar futures suplantacions d’identitat a les xarxes socials.