SER Maestrat en directe

El PPCS reclama a Sánchez més inversió i menys maquillatge per a la costa de Castelló

El Partit Popular de la província de Castelló ha exigit avui al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, un augment de la inversió i una reducció de les promeses incomplides per tal de solucionar els greus problemes de regressió que afecten el litoral de la província. Des de 2017, hi ha 31 projectes de restauració pendents d’execució.

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha aconseguit activar la “inacció del PSOE”, segons el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella, després de la seva reunió el passat dijous 23 de maig amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán. Aguilella ha recordat que el pla d’actuacions per a la costa de Castelló es va establir el 2015, amb 31 projectes previstos, i que en més de vuit anys només s’han anunciat quatre trams del litoral. “Volem compromisos ferms”, ha declarat.

El PPCS ha destacat que la resolució de la declaració d’impacte ambiental (DIA) per a crear cinc espigons al litoral sud de Moncofa, entre el riu Belcaire i el Camí Cabres, és una reacció a la reunió mantinguda per Marta Barrachina amb el secretari d’Estat de Medi Ambient. “Ha estat gràcies a la defensa dels interessos de la nostra província que Marta Barrachina ha portat fins a Madrid, que el PSOE ha mostrat un clar interès polític en plena campanya per a les eleccions europees”, ha explicat Aguilella.

Aguilella ha subratllat que, malgrat aquest avanç, la província de Castelló necessita molt més que aquest tràmit, ja que les inversions no arriben i l’erosió continua sense fre a les platges. “El treball que està fent el PP en defensa del litoral ha permès que el Senat aprovés el passat 12 de març, amb el vot en contra del PSOE, una proposició de llei per modificar la llei de costes i protegir les vivendes singulars”, ha dit Aguilella.

D’altra banda, en Les Corts, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, està avançant en la propera aprovació d’una llei autonòmica que empari el patrimoni del litoral i en defensi la protecció. Aquest compromís ja s’ha manifestat a través de l’acció liderada pel diputat autonòmic i alcalde de Moncofa, Wences Alós, qui el passat 8 de març va aconseguir aprovar una proposició del PP dirigida a ratificar l’acord del Senat. “Hem de parar els enderrocaments i modificar la llei per protegir la costa. La inacció del PSOE i el braç executor del Ministeri de Transició Ecològica ens fan mal a tots”, ha conclòs Aguilella.