SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló impulsa el Programa Òrbita per fomentar l’emprenedoria

La Diputació Provincial de Castelló ha reafirmat el seu compromís amb l’emprenedoria i el desenvolupament econòmic de la província en iniciar la setena edició del Programa Òrbita. Aquesta iniciativa, en col·laboració amb el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI), busca accelerar projectes empresarials i ha presentat les deu candidatures seleccionades per a aquesta convocatòria.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicente Pallarés, juntament amb la directora del CEEI Castelló, Alexandra Badoiu, han donat la benvinguda als emprenedors en un esdeveniment que marca l’inici d’un viatge de creixement, aprenentatge i transformació. “Òrbita no és només un programa d’acceleració empresarial; és una oportunitat per convertir somnis en realitat, impulsar idees innovadores i obrir nous camins”, ha assegurat Pallarés.

El diputat ha felicitat les candidatures seleccionades per la qualitat de les seves propostes i les ha animat a aprofitar aquesta magnífica oportunitat. Els projectes seleccionats abasten sectors clau com la salut, la robòtica, l’assistència a persones amb discapacitat, la restauració, l’economia circular, els videojocs i la música. “Les vostres iniciatives representen noves perspectives sobre com abordar la innovació i transformar l’entorn”, ha destacat Pallarés.

Els projectes seleccionats són Acctua, Agrointel, Blue Bamboo Studio, EBH3 (Wellness Watcher), Oxygen Gaming, Powerup Menu, Sekond Brand, Umibots Robotics, Upbeat i Winners Academia. Alexandra Badoiu, directora del CEEI Castelló, ha ressaltat la dificultat de seleccionar els deu millors projectes entre les nombroses propostes rebudes. “El nivell de les iniciatives presentades és cada vegada més alt i amb majors garanties d’èxit a llarg termini”, ha subratllat.

El Programa Òrbita ofereix a les empreses participants un procés de creixement escalable i sostenible, garantint-los accés a finançament privat. L’objectiu és treballar amb les 10 empreses seleccionades que destaquin pel seu potencial de creixement, permetent-los fer un salt qualitatiu en els seus mercats. Vicente Pallarés ha posat en valor la passió, el compromís i la determinació de les empreses seleccionades i ha mostrat la seva admiració pel seu esperit emprenedor.

En conclusió, Pallarés ha desitjat a tots els participants mesos plens d’èxits i oportunitats, reafirmant el suport de la Diputació per continuar generant riquesa i oportunitats a Castelló. “Aquest és només el començament d’un viatge que té el potencial de transformar no només les vostres vides, sinó també el teixit empresarial de Castelló”, ha finalitzat el diputat.

Cal destacar que el 90% de les startups impulsades per aquest programa s’han consolidat a Castelló, generant un total de 470 llocs de treball directes en les 60 empreses que han format part d’Òrbita en edicions anteriors.