SER Maestrat en directe

El Museu de les Ciències Acolleix la Final del Concurs ‘Acció pel Clima’ i Premia a la Misericòrdia de Vinaròs 

El Museu de les Ciències ha estat l’escenari de la final del concurs ‘Acció pel Clima’, convocat per quart any consecutiu per la Ciutat de les Arts i les Ciències. Aquest concurs, dirigit a estudiants de tot Espanya des de Primària fins a Grau Mitjà de Formació Professional, ha atrafegat més de 440 participants, organitzats en 112 equips, que han presentat els seus treballs davant del jurat i el públic assistent.

El certamen, patrocinat per Reciclamás, Global Omnium i Avanqua, promou la conscienciació i la creativitat dels joves en matèria de medi ambient. Des de propostes per a cuidar el planeta fins a experimentar amb la sostenibilitat, els estudiants han mostrat el seu compromís amb el futur del nostre planeta.

La cerimònia de lliurament dels premis, celebrada a l’Auditori Santiago Grisolía, va comptar amb la presència de diverses autoritats locals i representants dels patrocinadors. Ana Ortells, directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, juntament amb altres membres del comitè organitzador, va lliurar els premis als guanyadors de cada categoria.

Els projectes guardonats van des de propostes educatives per a conscienciar els més joves sobre el medi ambient fins a solucions innovadores per a la conservació del planeta. Des del primer cicle de Primària fins a Secundària, els estudiants van demostrar la seva capacitat per a imaginar i implementar accions concretes per a un futur sostenible.

L’equip de segon cicle de Primària del col·legi Attilio Bruschetti de Xátiva ha guanyat la categoria ‘Som-hi. Al rescat del planeta’ que planteja el disseny i construcció d’un element, mecanisme, maqueta o artefacte amb materials reciclats amb el seu projecte ‘Construïm hotels d’insectes’. El segon premi en esta categoria ha reconegut al projecte ‘Reutilitzem cartó i transformem el vent!’ de l’equip del col·legi Misericòrdia de Vinaròs. El premi en línia ha sigut per al grup d’estudiants de La Devesa School d’Elx amb el seu treball ‘Reclaimed Kawaii Animals’.

Els premis, a més d’un reconeixement monetari, inclouen entrades al Museu de les Ciències, oferint als guanyadors l’oportunitat de continuar explorant els temes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Amb aquest concurs, la Ciutat de les Arts i les Ciències reafirma el seu compromís amb l’educació ambiental i la promoció de solucions innovadores per a fer front al canvi climàtic. Els estudiants premiats són exemples inspiradors de com la creativitat i la consciència poden unir-se per a fer un món millor.