SER Maestrat en directe

El Maestrat presenta el cicle anual de visites teatralitzades: una immersió en la història i el patrimoni local

  • L’organització Maestrat, ànima interior ha anunciat el llançament del seu Cicle Anual de Visites Teatralitzades, que tindran lloc des del juny fins a l’octubre.
  • Aquestes visites estan dirigides a la població local, turistes i visitants, oferint una oportunitat única per a descobrir la història, peculiaritats i patrimoni dels pobles del Maestrat de manera interactiva i entretinguda.

Durant els mesos de juny, juliol, setembre i octubre, dos personatges costumistes recorreran els municipis de Xert, Traiguera, Tírig, Sant Rafael del Riu, Sant Mateu, Sant Jordi, Rossell, Cervera del Maestre, Canet lo Roig i Càlig. Aquestes figures, com a ambaixadors del Maestrat, narraran anècdotes, històries amagades i detalls singulars de cada lloc mentre visiten esglésies, palaus, cases senyorials i altres punts emblemàtics.

Les visites teatralitzades són adaptades a les singularitats de cada municipi, garantint una experiència personalitzada i enriquidora per a tots els participants. Les activitats seran realitzades per l’empresa Bambando, coneguda per la seva capacitat de fer reviure el passat amb una combinació d’història i teatre.

Ruth Sanz, presidenta de Maestrat, ànima interior, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa: “Donar a conèixer la història i el patrimoni amb visites teatralitzades farà que els visitants i turistes observen amb altres ulls el Maestrat, posant en valor la seva singularitat i personalitat”.

Cada visita tindrà una durada d’una hora i mitja, i l’assistència és gratuïta. Només cal inscriure’s a través d’un codi QR disponible als cartells de difusió o entrant en la web www.maestrat.travel, on es poden trobar més detalls sobre els horaris i els punts de trobada.

El projecte, que ha estat possible gràcies a la subvenció del Patronat Provincial de Turisme de Castelló, pretén fomentar el turisme cultural i l’interès pel patrimoni local, oferint una activitat accessible i educativa per a tota la família.

Amb la publicació del cartell amb el Cicle complet de visites i les dates de cada municipi, els interessats poden planificar la seva participació amb antelació, assegurant-se de no perdre aquesta oportunitat única de redescobrir el Maestrat d’una manera nova i emocionant.