SER Maestrat en directe

Podcast | l’alcaldessa de Benassal afirma que és fals que es tanqui la caserna de la guàrdia civil perquè passarà de lloc auxiliar a territorial els pròxims anys.

 Es mantindrà atenció al ciutadà tant a Benassal com a Vilafranca.

 L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha informat que està previst que la caserna de la Guàrdia Civil passi de “Puesto Auxiliar” a “Puesto Territorial” en la reorganització dels efectius anunciada al gener pel Cos. García assenyala que és fals que es vagi a tancar tal com s’ha difós interessadament aquests dies.L’alcaldessa ha donat a conèixer el que ja va explicar a la Corporació municipal en l’últim Ple el 13 de maig. García va informar que després de l’anunci el 2 de gener passat en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil d’una reorganització de Puestos, que entre altres afectava a Benassal, es va posar en contacte immediatament amb la Benemérita i amb la Subdelegació del Govern a Castelló.Entre altres detalls se li va donar a conèixer que després de 24 anys amb la mateixa estructura, es realitzarà una reorganització per a adequar-la a la realitat social i poblacional actual, aprofitant a més els avanços tecnològics que permeten noves maneres de treballar.En concret les unitats treballen a través del que denominen “nuclis operatius” sense tancar ni el Puesto de Benassal ni el de Vilafranca. Variarà la denominació i comesa dels Puestos perquè siguin més operatius i tinguin menys burocràcia.Elia García també va explicar a la Corporació que el que si és necessari cobrir són les places d’agents perquè a Benassal hi ha tres i per circumstàncies puntuals personals ara mateix no tenen cobertura. A Vilafranca hi ha set places de les quals alguna també està per cobrir.L’alcaldessa de Benassal al costat de la de Vilafranca, Silvia Colom, van ser rebudes dies enrere per la Subdelegada del Govern, Antonia García, amb la presència del Coronel Cap de la Comandància de la província per a tractar el tema de la presència de la Benemérita en aquests municipis.Segons García se’ls va informar que la reorganització es realitzarà en un període de cinc anys amb la finalitat d’evitar les duplicitats burocràtiques i augmentar la presència dels agents patrullant als carrers. No es tancarà cap oficina de les dues encara que gràcies als avanços tècnics es podrà atendre els ciutadans d’una altra forma i que s’ha obert la licitació de places de difícil cobertura perquè es pugui completar primer la plantilla prevista a l’interior com és aquest cas.

L’alcaldessa de Benassal  va dir que se’ls va informar que la mitjana de les actuacions en la zona indica que resulta millor posar el Puesto Territorial a Benassal que a Vilafranca. Per tant en la nova reorganització el PuestoTerritorial serà Benassal-Vilafranca i s’oferirà també atenció presencial en una oficina d’atenció al ciutadà a Vilafranca. Ja actualment els vehicles oficials s’estacionen en l’aquarterament de Benassal on també hi ha disponibilitat d’habitatge per als agents.No es contemplaria un increment d’efectius perquè la realitat poblacional de la zona és que els veïns van a la baixa amb una pèrdua de 1000 habitants en els últims anys.