SER Maestrat en directe

El GAL Maestrat Plana Alta ha gestionat 2.841.479,73 euros per a impulsar 75 projectes

Domingo Giner: “Som una de les agrupacions més dinàmiques i de les quals més inversió ha distribuït entre les empreses del seu territori”

L’Assemblea General del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta s’ha reunit esta setmana per a donar a conéixer uns comptes que certifiquen que ja ha gestionat el pagament de 2.841.479,73 euros per a impulsar 75 projectes.

Són cinc les convocatòries que s’han fet per a gestionar ajudes dels fons europeus LEADER. El pressupost adjudicat ha sigut superior al disponible perquè s’han incorporat els romanents dels projectes que no han optat a l’ajuda. Dels 105 projectes aprovats, es troben executats o en execució 75, amb una ajuda total de 3.056.032,25 euros, dels quals ja s’han pagat 2.841.479,73 euros.

Cal tindre en compte que el GAL ha rebut de la Conselleria d’Agricultura, a través de l’AVFGA, un 15% de l’import total pagat a expedients LEADER de tota la Comunitat Valenciana en este període. Estos diners han anat destinats a impulsar projectes de tota mena per a dinamitzar l’economia i generar ocupació en el territori rural.

Les ajudes han sigut cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), amb un 53%; la Generalitat Valenciana, amb un 38,14%; i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb un 8,86%.

El president, Domingo Giner, ha destacat que “és molt gratificant l’activitat que estan desenvolupant les persones emprenedores dels nostres pobles. Gràcies a estes empreses i als tècnics de la nostra agrupació, som un dels GAL més dinàmics i de les quals més ajuda ha distribuït de tota la Comunitat Valenciana entre les empreses i les persones emprenedores, la qual cosa beneficia a tot el teixit econòmic i a l’ocupació en el nostre territori rural”.

Cal tindre en compte que el GAL treballa permanentment per buscar fórmules per a ajudar més i millor a les persones emprenedores dels seus municipis. De fet, ha mantingut reunions participatives per a arreplegar les propostes d’empreses, associacions i ajuntaments per a elaborar l’Estratègia de Desenvolupament Participatiu Local 2023-2027, que ja ha presentat. Moltes persones han aportat tant la seua visió, com la seua experiència i necessitats perquè la direcció i la gerència de l’agrupació puga fer el seu treball de gestionar les ajudes procedents de la Unió Europea amb majors garanties d’èxit.

‘Maestrat, ànima interior’, nou soci

L’Assemblea va aprovar la incorporació d’un nou soci. Es tracta de Maestrat, ànima interior’, que oferix tota mena d’experiències i servicis turístics en molts dels municipis que integren l’Agrupació.

D’altra banda, es van presentar dos projectes de cooperació, un enfocat a posar en valor les inversions que s’han dut a terme gràcies a les ajudes Leader i a la creació d’una xarxa de beneficiaris Leader; i un altre, per a la promoció del patrimoni rural, per als quals està prevista una inversió de 30.244,13 euros.

.