SER Maestrat en directe

Detingudes dues persones “in fraganti” per la subtracció d’una tona de coure i una altra investigada per receptació a Vinaròs.

Detingudes dues persones “in fraganti” per la sustracció d’una tonelada de coure i una altra investigada per receptació a Vinaròs

En el marc del Pla Nacional contra el robatori de coure i per prevenir tota activitat il·lícita relacionada amb el fur i la seva comercialització, l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Vinaròs ha detingut “in fraganti” a dues persones pel robatori de cablejat de coure en diversos edificis del nucli urbà de la població de Vinaròs.

S’ha procedit a la incautació i recuperació de mitja tonelada del coure sustraït, així com a nombroses eines que portaven al vehicle per poder cometre els fets delictius.

Com a resultat dels serveis establerts, els ara detinguts es traslladaven des de la localitat de la Vall D’Uixó, accedint als edificis evitant les mesures de seguretat, per una vegada a l’interior fer acopio de cablejat de coure, procedint posteriorment a la seva venda, realitzant la mateixa operació en repetides ocasions.

Per part dels guàrdies civils van aconseguir localitzar el lloc on donaven entrada al material sustraït, sent en un centre de tractament de residus a la localitat de Burriana, on havien procedit a la venda de més de 600 quilos del cablejat robat, mitjançant la presentació de documentació d’una tercera persona, la qual és identificada i localitzada, procedint-se a la seva investigació.

S’han recuperat gairebé mitja tonelada de coure que havia estat sustraït.

L’actuació ha estat realitzada per efectius de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Vinaròs.

Les diligències instruïdes han estat entregades al Jutjat de 1ª Instància i Instrucció núm. 5 de Vinaròs.