SER Maestrat en directe

Vinaròs s’uneix contra l’assetjament escolar: Jornada de sensibilització i activitats educatives

Avui, la Plaça Parroquial de Vinaròs s’ha convertit en l’epicentre de la lluita contra l’assetjament escolar amb una jornada plena d’activitats organitzades per VINACAE i amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. A les 9:30 del matí, gairebé 400 alumnes de sis centres educatius locals s’han reunit a la Plaça de l’Ajuntament per donar inici als actes.

El matí ha començat amb una sèrie de parlaments, en els quals han participat el regidor d’Esports, Lluís Adell, el regidor de Família i Infància, Juanfran Calvo, i el president de VINACAE, Javier Buj. Tots han coincidit en la importància de conscienciar sobre el problema de l’assetjament escolar i promoure una cultura de respecte i tolerància entre els estudiants.

Després dels parlaments, els alumnes han marxat cap al Passeig Fora Forat, acompanyats per la batucada del CEIP La Misericòrdia, dividint-se en dos grups per participar en diferents activitats. Un grup ha dirigit cap a la Carpa de l’Atlàntic, on han treballat sobre l’afectivitat i els sentiments, mentre que l’altre grup ha anat al Pavelló Poliesportiu per jugar a diversos esports com handbol, basquetbol o futbol.

Després d’una hora d’activitats, els dos grups han intercanviat les seves tasques per garantir que tots els alumnes participin en les diferents activitats programades. A la Carpa de l’Atlàntic, s’han realitzat dinàmiques i tallers per promoure la cohesió de grup i la gestió emocional, mentre que al Pavelló Poliesportiu, els estudiants han continuat amb els jocs i esports programats.

Durant tota la jornada, els organitzadors han destacat la importància de promoure la convivència pacífica i el respecte entre els estudiants, així com la necessitat de detectar i actuar davant qualsevol situació d’assetjament escolar. Aquesta iniciativa busca no només conscienciar els estudiants sobre aquest problema, sinó també implicar-los activament en la creació d’un entorn escolar segur i respectuós per a tothom.