SER Maestrat en directe

Ciudadanos Benicarló reclama accions reals per a protegir la costa nord

N. de P:

Des de Ciutadans Benicarló s’ha expressat la seva preocupació davant la notícia que s’ha iniciat la reparació dels espigons costaners a Vinaròs, un projecte de protecció de la costa finançat pel govern d’Espanya i la Unió Europea a través dels fons Next Generation, amb una inversió de prop de 730.000€. Aquest projecte ha despertat la indignació dels veïns de Benicarló, els qui porten anys demanant intervencions similars en la costa nord del seu poble, sense haver rebut resposta ni cap suport per part dels governs locals, ja siguin del PP o del PSOE.

Des de Ciutadans Benicarló, es denuncia que la costa nord de Benicarló es troba en un estat crític on cada any es perden molts metres de costa, que cauen a la mar. Per això, s’exigeix als governs locals que barallin per la protecció i reparació de la costa de Benicarló, ja que és una zona de gran valor ambiental, i li ho està empassant la mar any rere any, destruint flora i fauna de la zona i creant un perill constant per a veïns i visitants.

La creació i reparació d’espigons costaners és una mesura necessària per a la protecció de la costa de les inclemències meteorològiques i el canvi climàtic, així com per a preservar les platges i zones costaneres.

Ciudadanos Benicarló fa un anomenat a l’acció a les autoritats competents perquè parin esment a aquesta important qüestió i prenguin mesures per a la protecció real de la costa i la seguretat dels habitatges de part dels habitants de Benicarló.