SER Maestrat en directe

El Centre cultural andalús de Peniscola celebra el seu desé aniversari

N. de P:

El Centre Cultural Andalús de Peníscola va celebrar aquest dissabte 4 de març que porta una dècada en actiu treballant per difondre la cultura d’Andalusia a la Ciutat en la Mar i en tota la comarca. L’entitat que presideix Águeda Fibla Ferrer també va presentar a Alexandra Neag Echegaray, com a Dama 2023 en un acte que va tenir com a mantenidor al degà de la crítica flamenca, Manuel Martín Martín.

La Dama 2019-22, Rocío Cuenca Fibla, va ser l’encarregada de fer la imposició de la banda a la nova Dama 2023, Alexandra Neag Echegaray, qui representarà a l’associació en les pròximes Festes Patronals del mes de setembre.

L’Alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i el regidor de Cultura i Festes, Ramón Simó, van acompanyar a l’entitat en un dia tan especial en el qual el periodista i crític flamenc del diari El Mundo, Manuel Martín Martín, va ser el mantenidor de l’acte. Martín va exaltar en el seu discurs el paper de la dona andalusa en el marc d’un context d’igualtat d’oportunitats.

Els quatre quadres de ball de l’entitat: Somni Flamenc, Fantasia Flamenca, Andaluses Olé i Bombons Flamencs també van participar en aquest esdeveniment. A més, a l’acte, presentat per la periodista benicarlanda, Sunny López Fibla, també van assistir la Reina de les Festes, Rocío González i la seva Cort d’Honor major i infantil.

La celebració del desè aniversari del Centre Cultural Andalús de Peníscola va concloure amb l’Himne d’Andalusia.

10 anys de multiculturalitat

El Centre Cultural Andalús de Peníscola va néixer el 23 de juny de 2013 de la mà de la Universitat Popular de Peníscola. En l’actualitat compten amb

“més de 75 socis i 4 cossos de ball i s’ha convertit en una associació oberta i plural, l’objectiu del qual és fer que la cultura andalusa sigui nexe d’unió entre les més de 20 nacionalitats que conviuen en l’associació i servir, també, de canal integrador amb la societat, en general”, tal com destaca la seva presidenta, Águeda Fibla Ferrer.

En cadascuna de les seves posades en escena mostren el ball com a pont cap a la inclusió i integració i la solidaritat és un altre dels seus grans valors. Per això participen en festivals benèfics, com les activitats que l’últim any han realitzat en suport al poble ucraïnès o la recollida solidària per a nens en risc d’exclusió social, duta a terme a favor de l’Assemblea de la Creu Roja de Peníscola.

El Centre Cultural Andalús de Peníscola és, a més, una entitat que participa, activament, en el calendari social, cultural i festiu de la població. Mostra d’això, són les diferents activitats que organitza cada any com: el Dia d’Andalusia, la Fira d’abril, les Jornades Culturals Andaluses, el festival de Fi de curs, o el Festival de Nadal amb la seva típica simbomba flamenca. Sense oblidar, la seva tradicional actuació dins de la Festes Patronals peniscolanes.