SER Maestrat en directe

Castelló Distribueix Més d’11 Milions de Paperetes per a les Eleccions Europees

La Subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, ha anunciat aquest matí que la Subdelegació del Govern ha distribuït un total de 11.359.938 paperetes per a les eleccions al Parlament Europeu que es celebraran el pròxim diumenge, 9 de juny. D’aquest total, 10.536.594 paperetes corresponen a vot ordinari i 823.344 a vot per correu i des de l’estranger.

En les Eleccions al Parlament Europeu poden votar tots els espanyols majors d’edat inscrits en el Cens Electoral, així com els ciutadans de la Unió Europea que tinguin dret de sufragi actiu al seu país d’origen, resideixin a Espanya, estiguin empadronats en un municipi espanyol i hagin manifestat la voluntat de votar a Espanya en aquestes eleccions.

Un total de 442.644 persones estan cridades a les urnes en aquestes eleccions a la província de Castelló. D’aquest total, 423.227 són residents a Espanya, 7.955 són estrangers residents a Espanya i 11.462 són residents espanyols a l’estranger.

La província de Castelló comptarà amb 740 meses electorals distribuïdes en 341 col·legis electorals, cadascuna amb la seva cabina de votació i urnes corresponents. A més, García Valls ha explicat que, per facilitar la tasca de transmissió de dades dels membres de les meses a la Subdelegació, s’han designat un total de 417 representants de l’Administració, que disposaran de tauletes i telèfons mòbils. Aquests representants han estat formats per personal de la Subdelegació del Govern i per l’empresa adjudicatària de les tauletes, INDRA.

El cost màxim del dispositiu electoral corresponent a la Subdelegació del Govern a Castelló és de 648.332,83 euros.

Desplegament de Seguretat

La Subdelegada del Govern també ha remarcat la importància del desplegament de forces i cossos de seguretat de l’Estat a la província, que estarà compost per 1.468 efectius. D’aquests, 960 són membres de la Guàrdia Civil, 326 de la Policia Nacional i 156 de les diferents Policies Locals, als quals s’afegeixen 26 agents de la Unitat Adscrita. Aquest desplegament garantirà la normalitat de la jornada electoral.

Servei d’Ambulàncies

Antonia García Valls ha recordat que la Delegació del Govern, en col·laboració amb la Creu Roja, disposa d’un servei gratuït d’ambulàncies per traslladar a les persones que ho necessitin als col·legis electorals per motius d’edat, malaltia o mobilitat reduïda. El servei es pot sol·licitar fins al 6 de juny a les 15.00 hores a través del telèfon 965918610 o del correu electrònic eleccionescv@cruzroja.es.

S’ha informat que el nombre de sol·licituds de vot per correu admeses a la província de Castelló ha estat de 5.231. El termini per dipositar el vot per correu finalitzarà el divendres 7 de juny fins a les 14 hores, segons l’acord adoptat per la Junta Electoral Central.