SER Maestrat en directe

Canet lo Roig obrirà la piscina municipal el 29 de juny malgrat la sequera

  • L’ajuntament de Canet lo Roig ha anunciat que la piscina municipal obrirà les seves portes el pròxim dissabte 29 de juny. Aquesta decisió ha estat presa pel govern municipal presidit per l’alcaldessa María Ángeles Pallarés, en resposta a l’inici de l’època estival.

“No ha estat una decisió fàcil, però no podíem deixar els canetans i canetanes sense piscina aquest estiu. Hem buscat solucions,” ha explicat Pallarés. Per omplir la piscina, s’ha utilitzat aigua no potable que compleix amb totes les normatives tècniques sanitàries. “Aquesta solució ens permetrà mantenir un servei molt demandat durant l’estiu mentre fem els passos necessaris per construir una nova piscina d’acord amb els nous temps,” ha afegit l’alcaldessa.

El govern municipal ja està treballant en el nou projecte per tal de quantificar el pressupost i planificar la seva construcció. “La normativa actual exigeix una sèrie de condicionants que hem de tenir en compte, però no seran un problema per planificar un projecte de legislatura. Aquest ja estaria en marxa si no fos pels inconvenients pressupostaris que ens vam trobar en entrar a l’Ajuntament i que s’han arrossegat durant uns quants anys.”

Pel que fa a la situació del municipi davant la sequera que pateix el territori, l’alcaldessa ha manifestat que “estem abastint el municipi amb cisternes, però el consum responsable de la ciutadania fa que la situació sigui més sostenible del que es podria pensar. Som dels municipis més estalviadors de la província segons les dades de l’empresa concessionària de l’aigua.”

Pallarés ha recordat que “si el Botànic hagués fet el que havia de fer, construir les canalitzacions, perquè el pou ja el tenim fet, possiblement no estaríem parlant d’aquest tema en aquests termes.” El govern de la Generalitat Valenciana, presidit per Carlos Mazón, ha declarat per urgència les obres per a poder fer-les el més ràpidament possible. Aquesta actuació, valorada en 4,2 milions d’euros i amb un termini d’execució de vuit mesos, també afecta les localitats de La Jana i Traiguera.

La mediació de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha estat determinant per solucionar una problemàtica que s’ha agreujat considerablement en aquest 2024.