SER Maestrat en directe

El PPCS reclama inversions per a frenar els despreniments en el tómbol de Peníscola

  • El Partit Popular de la província de Castelló (PPCS) ha exigit al president del Govern d’Espanya una inversió urgent per a frenar els despreniments registrats al tómbol de Peníscola des de 2019. Salvador Aguilella, secretari general del PPCS, ha denunciat que, malgrat les sol·licituds formals i els informes tècnics, el Govern espanyol no ha proporcionat els fons necessaris per a consolidar aquesta estructura vital per al turisme local.

Aguilella ha fet aquestes declaracions durant una visita a Peníscola amb Miriam Guardiola, portaveu de Turisme al Congrés dels Diputats, i Andrés Martínez, president local del PP. Els han acompanyat altres càrrecs del PPCS, incloent Óscar Clavell, Candela Anglés, Domingo Giner, Iván Sánchez, Jesús Lecha i María Ángeles Pallarés, candidata a les eleccions europees. Segons Aguilella, l’objectiu de la visita era “posar el focus en els problemes de la nostra província i aconseguir els fons necessaris per a potenciar les nostres fortaleses turístiques”.

En desembre de 2019, el tómbol de Peníscola va patir despreniments que van motivar l’Ajuntament a demanar una intervenció immediata al Govern d’Espanya i a elaborar un informe geològic. No obstant això, Martínez ha lamentat que aquesta demanda no ha estat atesa. L’únic informe existent, elaborat per la Diputació Provincial de Castelló el 2022, detallava les accions necessàries per a prevenir noves solsides, però els fons per a executar aquestes accions encara no han arribat.

“Donar l’esquena a un dels principals emblemes turístics de la província, la Comunitat Valenciana i tota Espanya és inacceptable”, ha afirmat Aguilella. Ha destacat que el despreci del Govern en matèria de protecció del tómbol i d’inversió en promoció turística està perjudicant greument el sector.

Per això, Aguilella ha fet una crida als ciutadans per a exercir el seu dret a vot aquest diumenge 9 de juny, apostant per un projecte que compleix la seva paraula i garanteix les inversions necessàries per a potenciar el turisme a la província. “El Partit Popular és l’única opció que defensa els interessos de Castelló i treballa per a la protecció i promoció dels nostres recursos turístics”, ha conclòs.