SER Maestrat en directe

Canet lo Roig lidera com a experiència pilot un projecte de ‘Banc de Terres’ en l’àmbit provincial

Canet lo Roig lidera una nova iniciativa per a revitalitzar les finques abandonades

L’Ajuntament de Canet lo Roig, en col·laboració amb el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, està impulsant un projecte innovador per a recuperar les finques en desús del municipi. Aquesta iniciativa, coneguda com a ‘Banc de Terres’, pretén donar una nova vida a les terres abandonades per incentivar l’economia local i combatre la despoblació.

El projecte consisteix en la creació d’una plataforma web que permetrà connectar propietaris de finques amb persones interessades en cultivar-les. L’objectiu és posar en valor el ric patrimoni agrícola de Canet lo Roig, destacant especialment la producció d’oli d’oliva de qualitat reconeguda. Amb aquesta plataforma, els propietaris i els interessats podran establir acords per a reactivar l’explotació agrícola de les finques.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha mostrat el seu entusiasme pel projecte, destacant la importància de continuar dinamitzant l’economia local a través de la producció d’oli d’oliva. Pallarés ha ressaltat que aquesta iniciativa pot obrir noves oportunitats per a les persones interessades a establir-se al municipi i contribuir al seu desenvolupament econòmic.

El ‘Banc de Terres’ forma part dels esforços continuats de Canet lo Roig per a convertir-se en un destí atractiu per a aquells que busquen una vida en contacte amb la natura i amb oportunitats econòmiques. El projecte serà presentat durant les ‘Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’, que comptaran amb ponències, degustacions i altres activitats relacionades amb la gastronomia local i la revitalització rural.

Amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Castelló Ruta de Sabor, aquestes jornades seran una oportunitat per a conèixer en detall el ‘Banc de Terres’ i explorar les possibilitats que ofereix per al futur de Canet lo Roig.