SER Maestrat en directe

Diputació Consciència els Ciutadans sobre la Importància de la Unió Europea

Diputació de Castelló Impulsa la Conscienciació sobre la Importància de la Unió Europea

La Diputació de Castelló ha engegat una iniciativa destinada a conscienciar els ciutadans de la província sobre la rellevància de la Unió Europea. A través del seu Centre Europe Direct Castelló, la institució ha organitzat quatre jornades en diferents localitats, culminant amb un últim acte a Vall d’Alba.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, acompanyada de la vicepresidenta María Ángeles Pallarés, ha destacat la importància de fer sentir la veu de la ciutadania en el marc de la democràcia europea. “Estem impulsant aquesta campanya per enfortir la democràcia i garantir que les veus dels castellonencs siguin escoltades”, va assenyalar Barrachina.

Durant les jornades, els assistents han tingut l’oportunitat de participar en diverses activitats i tallers que els han acostat a la Unió Europea, fomentant la interacció i el coneixement sobre la institució, la seua història i la seua cultura. A més, els joves també han tingut un paper rellevant, ja que s’ha posat èmfasi en conscienciar-los i sensibilitzar-los sobre els aspectes clau de la UE.

María Ángeles Pallarés ha subratllat la importància d’educar la comunitat sobre el paper de la UE en les seues vides i en la presa de decisions a nivell continental. A través de dinàmiques i jocs, s’ha buscat generar un sentiment de pertinença a la Comunitat Europea, reforçant la identitat europea entre els ciutadans i incentivant la seua participació activa i opinió en els afers europeus.

En resum, aquesta iniciativa de la Diputació de Castelló ha buscat promoure una consciència ciutadana més profunda sobre la importància de la Unió Europea i el seu impacte directe en la vida quotidiana dels habitants de la província.