SER Maestrat en directe

Canet lo Roig acollirà les Jornades Oleum d’Oli d’Oliva i Cultura Gastronòmica els dies 8 i 9 de juny

Canet lo Roig es prepara per celebrar les Jornades Oleum d’Oli d’Oliva i Cultura Gastronòmica els pròxims 8 i 9 de juny, un esdeveniment que busca destacar les oliveres mil·lenàries de la regió i l’oli d’oliva de qualitat excepcional. Les jornades començaran el dia 8 de juny a les 12 del migdia amb la inauguració oficial, precedida per una ‘Ruta Gastro-Cultural’ gratuïta a les 10 del matí.

Durant el dissabte, els assistents podran gaudir d’un tast d’olis amb Paloma Roures d’Aovelovers, tallers de didaleres, parades de productes locals, un sopar popular i l’actuació del grup ‘Sin Documentos’. El diumenge, la programació continuarà amb una ‘Ruta Històrica’ a les 10 del matí i un tast de vins gratuït a càrrec de ‘l’Estanquer’ a les 11 del matí. A les 12 del migdia, la jornada dominical culminarà amb un espectacular showcooking amb reconeguts xefs com Raúl Resino, Rafael Gauxachs, Carlos Miralles, Mar Blava i Iván Alemán, que oferiran plats amb l’oli d’oliva de Canet lo Roig com a protagonista.

Les jornades també inclouran exposicions de ‘Mantons’ i ‘Faldes Antigues’, jocs infantils, música tradicional amb l’Escola de Dolçainers i Tabaleters de Tales, i un concurs de fotografia. La fotografia guanyadora serà la portada del programa de les Festes de la localitat.

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha expressat la seva il·lusió per aquesta nova aposta dins de la tradicional Fira, que ja compta amb més de vint anys d’història. Ha agraït a les entitats locals, com l’Associació Musical Santa Cecília, el Grup de La Dansa, l’AMPA, la Penya Taurina, les Ames de Casa, Amics de la Fotografia i l’Associació Cultural Lo Suabe, pel seu treball i esforç per garantir l’èxit de l’esdeveniment.

Pallarés ha animat a tota la població a participar en les activitats programades, pensades per a tots els públics, en un entorn que convida a descobrir el patrimoni i la rica gastronomia de Canet lo Roig, on l’oli d’oliva és un ingredient clau. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Castelló, Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló.