SER Maestrat en directe

Caminos orgánicos’: com connectar els joves amb el món que els envolta

El Mucbe acull un projecte artístic i educatiu que pretén connectar el món dels adolescents amb el món exterior. L’artista José Antonio Portillo és l’artífex d’aquesta exposició magníficament il·lustrada per la fotògrafa Miriam G. Troncho

 

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá i el regidor d’Educació, Carlos Delshorts, han inaugurat avui al Mucbe l’exposició ‘Caminos orgánicos’, una proposta artística amb una gran càrrega emotiva que ha comptat amb la participació de l’alumnat de l’IES Ramón Cid i de La Salle.

 

La mostra és el resultat d’un projecte creat per l’artista José Antonio Portillo i il·lustrat amb les fotografies de Míriam G. Troncho, nascut a partir d’una premissa tan simple com agosarada: joves que observen els camins quotidians que realitzen cada dia, aixecant la mirada de la pantalla del telèfon mòbil, amb l’objectiu de compartir la seua mirada particular i deixar que la poesia, la filosofia o la narració revelen dimensions o aspectes inesperats de la seua realitat quotidiana.

 

Del més d’un centenar de textos elaborats per alumnes de 3r d’ESO i educació postobligatòria de l’IES Ramón Cid i La Salle, s’han seleccionat 7 projectes que reflecteixen la connexió del món interior i efervescent de l’adolescència amb el món exterior més immediat: el carrer i la ciutat.

 

La mostra es podrà visitar a la capella Mucbe fins al 19 de maig.