SER Maestrat en directe

Càlig es prepara per celebrar la festa de Sant Vicent aquest cap de setmana

La Colla de Dansaires i l’Ajuntament organitzen la festa tradicional de Sant Vicent a Càlig

Càlig es prepara per viure un cap de setmana carregat de tradició i festa en honor a Sant Vicent, gràcies a l’organització conjunta de la Colla de Dansaires i l’Ajuntament. Amb una programació especial plena d’actes tradicionals, els habitants de Càlig i els visitants podran gaudir d’una celebració única.

Els actes començaran dissabte a les 20:00h amb l’anunci de la festa pels carrers del poble, recordant a tothom que Sant Vicent és una tradició que torna per a omplir els carrers d’alegria i diversió.

Diumenge serà el torn de les activitats més rellevants. A les 11:15h hi haurà una cercavila, seguida de la missa en honor a Sant Vicent a les 11:45h. A la tarda, a les 18:00h, es realitzaran les activitats més tradicionals amb una concentració a la capella dels Desemparats, una cercavila fins a la plaça Nova i la interpretació del Cant de la Lloa i el Ball de la Dansa. A més, com és habitual, el lloador demanarà permís a l’alcaldessa Ernestina Borràs per a recitar els versos dedicats a Sant Vicent i fer crítica local.

La festa culminarà amb un espectacular correfoc a les 22:00h, omplint els carrers de Càlig de llum i soroll.

El dilluns, dia de Sant Vicent, l’Ajuntament ofereix la tradicional Olleta calijona, un plat típic de la zona que espera reunir a prop de 350 veïns i veïnes al Centre Cultural. Els tiquets, a només 3€, es poden adquirir a les oficines de l’Ajuntament. Després de dinar, hi haurà ball popular amb l’actuació d’un duo.

L’alcaldessa Borràs ha agraït la col·laboració de totes les persones involucrades en la celebració de la festa i ha destacat el treball dels voluntaris que participaran en la preparació de l’olleta, amb l’objectiu de repartir prop de 350 racions.