SER Maestrat en directe

Alcossebre realitza un simulacre d’incendi organitzat pel Consorci Provincial de Bombers

Hui, Alcossebre ha estat l’escenari d’un simulacre d’incendi dut a terme pel Consorci Provincial de Bombers, on s’ha recreat una situació d’emergència que afectava habitatges i residents a les urbanitzacions Montemar I, Las Haciendas, El Pinar i Marcolina, cobrint una àrea de 40 hectàrees.

Per donar màxim realisme a l’exercici, s’ha desplegat un ampli dispositiu incloent sis unitats amb equips d’extinció, brigades forestals i unitats de coordinació. A més, s’ha establert un Lloc de Comandament Avançat amb la presència del diputat provincial del Consorci de Bombers, David Vicente, i l’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, coordinant-se amb la Policia Local i la Guàrdia Civil per formar el Centre de Coordinació d’Operatiu Principal (SECOPAL).

Durant el simulacre, s’ha practicat l’evacuació de 300 residents cap a l’edifici municipal Espai d’Oci d’Alcossebre i la resolució de la situació d’un bomber atrapat. També s’ha simulat una roda de premsa per informar els mitjans de comunicació sobre els detalls de l’incendi.

L’Alcalde Francisco Juan ha expressat el seu agraïment perquè el Consorci Provincial de Bombers hagi triat Alcossebre per a aquest simulacre, destacant la importància dels mitjans i professionals disponibles per estar preparats davant una situació real.

Juan ha recordat que el municipi d’Alcalà-Alcossebre compta amb moltes urbanitzacions envoltades de massa forestal i que, segons el Pla Local d’Emergències i el Pla de Prevenció de Risc d’Incendis Forestals, es duen a terme contínues tasques de desbrossament a les zones d’interfície urbana i s’informa els residents sobre com actuar en cas d’incendi.