SER Maestrat en directe

Podcast | El farmacèutic Àlvaro Capella adverteix sobre l’augment del melanoma i destaca la importància de la protecció solar per prevenir-lo

 

  • El melanoma, un dels càncers de pell més agressius, està en augment segons els experts en salut. 

En una entrevista amb el farmacèutic Àlvaro Capella, ens ha explicat els factors que contribueixen al desenvolupament d’aquest tipus de càncer i la importància de la protecció solar per prevenir-lo.

El melanoma es desenvolupa a partir dels melanòcits, les cèl·lules que produeixen melanina, el pigment que dóna color a la pell. Tot i que la melanina és fonamental per protegir-nos dels danys del sol, en determinades situacions pot conduir al desenvolupament de cèl·lules canceroses.

Segons Capella, la sobreexposició als raigs ultraviolats (UV) del sol és un dels principals factors de risc. Altres factors intrínsecs com el fototipus de la pell, la genètica i les condicions immunosupressores també poden contribuir al seu desenvolupament. A més, el farmacèutic destaca la importància de la protecció solar com a mesura preventiva clau.

Per prevenir el melanoma, es recomana l’ús regular de protector solar amb un factor de protecció solar (FPS) adequat i amb protecció contra els raigs UVA i UVB. A més, Capella subratlla la importància de reaplicar el protector solar cada dues hores i després de banyar-se o suar, especialment en dies assolellats o durant activitats a l’aire lliure.

El farmacèutic també va destacar els avanços en la indústria dels protectors solars, que ofereixen opcions adaptades a diferents tipus de pell i preferències personals. Actualment, hi ha protectors solars oil-free i específics per a pells sensibles o amb altres necessitats específiques, facilitant així la protecció solar sense deixar una sensació greixosa i adaptant-se a tot tipus de pells i persones.