SER Maestrat en directe

Benicarló exposa les necessitats per a la protecció i desenvolupament del litoral

Les necessitats se centren en la protecció de la costa Nord, la prolongació del passeig marítim Sud o la construcció d’un passeig a la platja de la Mar Xica.

L’Ajuntament de Benicarló ha comunicat a la Diputació de Castelló les necessitats i projectes per a la protecció i desenvolupament del litoral, amb l’objectiu que la corporació provincial transmeti les demandes al Ministeri de Transició Ecològica.

Aquesta decisió es va prendre el 7 de maig durant una reunió convocada per la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis costaners de la província de Castelló, per establir una estratègia comuna de defensa i protecció de la costa provincial.

Les necessitats exposades per Benicarló inclouen quatre actuacions principals. En primer lloc, la construcció del passeig marítim Sud des del Parador de Turisme fins als apartaments de la Caracola, per prolongar el passeig de Manuel Azaña.

En segon lloc, la protecció de la costa Nord, des de la platja de la Mar Xica fins al barranc d’Aiguadoliva, amb la construcció dels espigons previstos en projectes existents.

En tercer lloc, la construcció d’un passeig des de la bocana del Port fins al final de la platja de la Mar Xica. I, finalment, l’aportació d’arena a la platja de la Mar Xica, des de la zona del port fins al final de la platja.

Paral·lelament, s’han demanat altres actuacions al Ministeri, com la revisió de la normativa sobre el tancament dels xiringuitos en situacions de necessitat (per protegir-se de temporals o evitar robatoris), eliminar l’obligatorietat de desmuntar les casetes de socorrisme i serveis al final de cada temporada, l’aportació d’arena a les platges després dels temporals i el manteniment de les platges fora de la temporada de bany.

El regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, ha destacat que «tots aquests projectes són fonamentals per garantir un futur sostenible i atractiu per a la nostra costa, a més de ser necessaris per protegir el litoral i millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans».

«Esperem que les nostres demandes siguen ateses pel Ministeri i que contribueixin a la preservació i desenvolupament adequat del nostre litoral».