SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre revela noves troballes arqueològiques a la Cova dels Diablets

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat els resultats de les excavacions arqueològiques realitzades a la Cova dels Diablets, en una jornada dedicada a donar a conèixer aquestes descobertes. Les excavacions, finançades per l’Ajuntament amb el suport tècnic del Servei d’Arqueologia de la Diputació Provincial de Castelló, han proporcionat informació valuosa sobre la història local.

En una conferència impartida pels arqueòlegs Dídac Román i Gustau Aguilella, es va oferir una retrospectiva de les diferents campanyes d’excavació efectuades a la Cova dels Diablets. “Les millores realitzades en l’entorn, com l’adequació dels accessos i la neteja, han permès una millor exploració del lloc”, va destacar Dídac Román.

El regidor de Promoció Cultural, Javi García, va subratllar la importància d’aquestes investigacions. “Des de fa 12 anys, l’Ajuntament es fa càrrec de les diferents campanyes arqueològiques. Aquesta feina contínua suposa una font inesgotable d’informació sobre la nostra història”, va afirmar. García va afegir que conèixer com vivien els primers pobladors del territori genera un gran interès, tant a nivell local com més enllà. “L’increment de visitants al Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia, on s’exposen reproduccions de les troballes i maquetes dels poblats, és una prova del creixent interès per la nostra història”, va explicar.

A més, fins al 27 de setembre, es podrà visitar l’exposició a la Col·lecció Museogràfica d’Arqueologia Gaspatxera, al CESAL d’Alcalà. Aquesta mostra inclou peces autèntiques obtingudes a les excavacions de l’Avenc del Pinar, normalment ubicades al Museu de Belles Arts de Castelló. “Aquesta exposició permet als visitants connectar directament amb el passat i comprendre millor la vida dels nostres avantpassats”, va comentar Gustau Aguilella.

L’exposició i les troballes arqueològiques representen una oportunitat única per als residents i visitants d’Alcalà-Alcossebre per aprendre més sobre la història de la regió i apreciar el ric patrimoni cultural que posseeix.