SER Maestrat en directe

Alcalà-Alcossebre combina actes litúrgics, visites guiades i activitats per a famílies en Setmana Santa i Pasqua

Alcalà-Alcossebre es prepara per a la festiva temporada de Setmana Santa amb una àmplia oferta d’activitats**

A mesura que s’apropa la Setmana Santa, Alcalà-Alcossebre es prepara per a donar la benvinguda als habitants locals i als visitants amb una variada gamma d’activitats que combinen tradició, cultura i oci. La rica herència i la bellesa natural del municipi creen el marc ideal per a una experiència festiva memorable.

El calendari s’inicia amb esdeveniments litúrgics tradicionals, començant el Divendres Sant amb observacions solemnes que continuen al llarg de la Setmana Santa, culminant amb la missa de Dilluns de Pasqua a l’església parroquial d’Alcalà. Aquestes cerimònies, profundament arrelades en les costums locals, ofereixen una dimensió espiritual a les festivitats.

Paral·lelament a les observances religioses, es desplega un variat programa turístic que inclou set activitats atractives adaptades a famílies i individus de totes les edats. Des de excursions històriques amb degustacions de delícies locals fins a visites teatralitzades del Castell de Xivert, cada sortida promet una combinació d’educació i entreteniment.

Els amants de la natura poden emprendre una caminada panoràmica al llarg de la costa abrupta d’Alcossebre, gaudint de vistes impressionants des de les alçades de l’ermita de Santa Llúcia. Mentre tant, els aventurers poden explorar les cales verges del Parc Natural de la Serra d’Irta, endinsant-se en les riqueses del folklore i les llegendes que envolten els boscos i les muntanyes mediterrànies.

Afegint encant a la oferta, Alcalà-Alcossebre desvetlla la seva última atracció: una àmplia zona d’oci i parc infantil situada a Cala Blanca, dins del Parc Natural de la Serra d’Irta. Amb més de 7.000 metres quadrats, aquest refugi recreatiu disposa de estructures de joc temàtiques de castell, serveis inclusius i panells d’interpretació de la biodiversitat, oferint a les famílies un refugi divertit enmig de la natura.

L’alcalde Francisco Juan va expressar el seu entusiasme, afirmant: “Alcalà-Alcossebre ofereix una àmplia gamma d’activitats que complementen la nostra infraestructura existent, com platges, parcs i espais verds. Tenim l’objectiu de proporcionar als nostres visitants diverses opcions d’oci durant la Setmana Santa, garantint una estada memorable per a tots.”

Per completar l’agenda apta per a les famílies, tallers interactius i jocs esperen als nens a la Plaça Vista Alegre d’Alcossebre els dissabtes seleccionats, afegint un toc juganer a les festivitats de les vacances.

Amb la seva barreja de patrimoni cultural, meravelles naturals i oportunitats d’oci, Alcalà-Alcossebre emergeix com un destí imprescindible per a les celebracions de Setmana Santa, prometent experiències enriquidores per a tots els qui es venturen a les seves costes.