SER Maestrat en directe

Peníscola, entre els cinc pobles més feliços d’Espanya, segons una investigació

**Ronda, Nerja, Chipiona, Tarifa, Peñíscola, Santillana del Mar, San Vicente de la Barquera, Sanxenxo, Ribadesella y Zahara de los Atunes: els 10 municipis més feliços d’Espanya**

Segons un estudi realitzat per Azucarera amb la consultora YouGov, aquests deu municipis esdevenen el paradigma de la felicitat a Espanya. Aquesta investigació ha inspirat la creació del “Recetari dels pobles més feliços d’Espanya”, coescrit per l’expert en benestar emocional Francesc Miralles, juntament amb els habitants locals, i recull consells i receptes per ajudar Espanya a millorar en l’Índex Mundial de Felicitat, on sol ocupar una posició retrasada.

Les característiques més valorades en aquests municipis per assolir la felicitat inclouen un ambient afectuós i cordial, un ritme pausat i tranquil, lliure d’estrès, i el gaudi de l’aire lliure o la cuina de proximitat.

Avui, 20 de març, se celebra el Dia Internacional de la Felicitat, segons va proclamar l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2013. Amb motiu d’aquesta efemèride, cada any es presenta el rànquing internacional dels països més feliços del món, on tradicionalment Espanya no surt gaire ben parada.

Per ajudar Espanya a millorar en l’Índex Mundial de Felicitat, Azucarera ha dut a terme un estudi juntament amb la consultora YouGov per descobrir quins són els pobles més feliços d’Espanya i per què. Més de 1.000 habitants han participat en aquest estudi, votant per seleccionar els 35 pobles més feliços d’Espanya. Els resultats han situat Ronda, Nerja, Chipiona, Tarifa, Peñíscola, Santillana del Mar, San Vicente de la Barquera, Sanxenxo, Ribadesella i Zahara de los Atunes entre els deu primers, seguits d’altres 25 municipis.

El recetari inclou consells de vida i receptes de pastisseria, que són algunes de les claus per ser més feliç, recollits dels habitants d’aquests pobles. Els beneficis de la seva venda es destinaran a la Fundació Grandes Amigos, que lluita contra la solitud de les persones grans.

Amb aquest recetari, Azucarera vol posar en valor la saviesa popular com a font de benestar emocional i oferir consells per ajudar els espanyols a ser més feliços. Segons l’autor Francesc Miralles, tres de les actituds fonamentals per portar una vida feliç són mantenir-se actiu, prendre’s les coses amb calma i rodejar-se de bons amics.

Així, la reposteria de tota la vida contribueix a la felicitat. Sabem que fer pastisseria té efectes terapèutics: ens ajuda a connectar-nos amb nosaltres mateixos i a desestressar-nos. I si són receptes tradicionals, que preparem pensant en els nostres éssers estimats per gaudir-ne i compartir-les junts, no hi ha res millor.