Correos emet 80.000 segells dedicats a Peñíscola i altres municipis

  • Correos ha posat en circulació una nova sèrie de segells dedicats als “Pobles amb encant”, incloent-hi Peñíscola juntament amb Betancuria, Hita i Nuevo Baztán. Aquesta sèrie destaca el valor monumental i geogràfic d’aquests municipis.

Els segells, que simulen les tiras postals antigues, representen una panoràmica marina de la península rocosa on s’alça el casco vell de Peñíscola, destacant el castell del Papa Luna. A més de Peñíscola, la sèrie també inclou els municipis de Betancuria, Hita i Nuevo Baztán.

Aquesta nova emissió de segells té una tarifa A, corresponent al franqueig d’una carta o tarjeta postal nacional ordinària i normalitzada de fins a 20 grams.

Peñíscola, amb una extensió de 79 km2, destaca per la seva ciutat antiga coronada pel castell-fortalesa del segle XIV, que ocupa un peñón de 64 metres d’altura sobre el mar. Les càlides aigües de les platges de fina sorra al nord de la ciutadella i les precioses cales flanquejades per acantilats al sud fan d’aquest municipi un destí turístic destacat.

Amb aquesta nova emissió de segells, Correos continua posant en valor el patrimoni cultural i geogràfic d’Espanya. A través de la filatèlia, es preserva i difon el llegat castellonenc, com ja ha fet en altres ocasions amb altres municipis i elements característics de la provincia de Castelló.

D’altra banda, aquesta nova sèrie de segells també ha destacat altres elements culturals i naturals de la província, com l’entrada de toros i cavalls a Segorbe o les pintures rupestres de les coves de Morella i Remigia.