SER Maestrat en directe

Podcast | Roda de premsa de Gandía sobre una sentència contra l’Ajuntament de Vinaròs

L’Ajuntament de Vinaròs haurà de desemborsar 12.148 euros a una treballadora municipal que va ocupar un càrrec com a interina durant més de cinc anys, gairebé dos anys i mig més del que marca la llei. Així ho ha anunciat el regidor d’Hisenda, Lluís Gandia, que ha atribuït aquests pagaments a “la deixadesa de l’anterior equip de govern”.

La sentència del jutjat social de Castelló va qualificar la contractació de la treballadora com a “fraudulenta”. Segons Gandia, la demandant, que ocupava el càrrec, és la germana de l’exalcalde Guillem Alsina.

L’Ajuntament va contractar la treballadora com a coordinadora de neteja el 16 de maig de 2018, en la modalitat d’interinitat, amb un salari brut de 2.067 euros mensuals. “Segons la llei, hi ha tres anys per convocar l’oposició d’aquesta plaça per cobrir-la de manera definitiva, però lamentablement l’oposició es va fer l’any passat i l’extinció laboral de la germana de l’exalcalde va concloure el 17 de setembre de 2023, més de cinc anys després, quan la llei marca que un contracte d’interí no pot durar més de tres anys”, va explicar Gandia.

El regidor considera que la sentència “és fruit de la mala gestió i la deixadesa de l’anterior equip de govern en el dia a dia de l’Ajuntament”.

Gandia també ha destacat que hi ha hagut més casos d’indemnitzacions per excedir el contracte d’interinitat, però amb la diferència que “els processos selectius els convoca l’alcalde, i el llavors alcalde, en aquest cas, va tardar cinc anys a convocar una plaça que hauria d’estar convocada en tres i que, en aquest cas, ocupava la seua pròpia germana, la qual cosa creiem que no és de rebut”.

D’altra banda, Gandia ha informat que l’Ajuntament va signar la setmana passada l’estabilització de 28 llocs de treball municipals del servei de neteja. “Es tracta d’un procés que l’anterior equip de govern tenia paralitzat des de juny del passat any, ja que s’havien realitzat les valoracions, però no s’havia continuat el tràmit i aquestes treballadores continuaven esperant la seua estabilització”, ha explicat. Abans de concloure l’any, l’equip de govern preveu finalitzar el procés d’estabilització dels llocs de treball de l’Ajuntament.