SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló i 24 municipis s’uneixen al nou Consorci Provincial de l’Aigua

Avui és un dia clau per al futur de l’aigua a la província de Castelló, ja que la Diputació Provincial signarà el protocol d’adhesió dels primers 24 municipis al nou Consorci Provincial de l’Aigua. Aquest organisme, creat a partir de la fusió dels consorcis de la Plana i el Pla de l’Arc, té com a objectiu principal gestionar de manera més eficient els recursos hídrics de la zona.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, es reunirà aquesta tarda amb els alcaldes dels 24 municipis per formalitzar l’adhesió al nou consorci i la dissolució dels consorcis actuals. Entre els municipis que es sumen a aquesta iniciativa es troben les Alqueries, Atzeneta, Benafigos, Benlloc, Betxí, Burriana, Cabanes, Xilxes, Culla, la Llosa, Moncofa, Nules, Onda, Pobla Tornesa, Torre d’En Besora, Torre Endoménech, les Useres, Vall d’Alba, Vall d’Uixó, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea, Vilar de Canes, Vila-real i la Vilavella.

Aquesta adhesió arriba en un moment crucial per al futur de l’aigua a la província de Castelló, que es troba en una situació excepcional a causa de la sequera. Amb aquesta iniciativa, es busca garantir un ús sostenible dels recursos hídrics i afrontar els reptes futurs relacionats amb l’escassetat d’aigua.

El futur del Consorci Provincial de l’Aigua passa per la connectivitat de les dues desaladores de la província. Aquestes actuacions, que rebran finançament de fons europeus, representaran una inversió total d’uns 47 milions d’euros i seran fonamentals per a garantir el subministrament d’aigua en el territori.