SER Maestrat en directe

Vinaròs celebrarà aquest cap de setma la 59a edició d’Agromoció, una mostra que enguany recuperarà la importància que va assolir abans de la pandèmia

Guillem Alsina, alcalde i responsable del departament d’agricultura

Segons ens ha explicat aquest mati l´’alcalde i responsable del departamento d’agricultura, Guillem Alsina,  el passeig de Fora del Forat disposarà de més de 22.000 metres quadrats d’exposició, amb la participació de 19 empreses del sector agrícola i d’automoció, a més de comptar amb 15 stands de productes de proximitat, on es podrà trobar formatges, vins, olis o conserves, entre altres.

Enguany es recuperarà la zona de Food Trucks, a més d’oferir animació durant la tarda del dissabte amb música d’estil funk per part del discjòquei DjLobo (Tropical Crew), també es podrà gaudir d’una demostració de ball swing per part de Gentsana, mentre que diumenge es faran exhibicions canines.

Agromoció també oferirà una variada programació per als xiquets i xiquetes amb tallers de com aprendre a fer formatge fresc, entre altres, espai multi-aventura i fins i tot un 2×1 per a la fira. Així mateix, també hi haurà l’Espai Agroecològic amb la participació de cinc centres escolars i un institut, on s’oferiran tallers agroecològics i una mostra dels horts escolars. Cal destacar que es tracta d’una iniciativa d’Ecoescoles amb la participació dels centres educatius de Vinaròs, amb el lema “Tot canvi comença a l’escola”.

D’altra banda, durant la fira d’Agromoció es farà el lliurament del reconeixement a la trajectòria dins del món agrari per a Enrique Puchol “El Francesillo” per tota una vida dedicada al camp, que va començar al nucli familiar quan només tenia 14 anys, ara en té 82. Durant tot aquest temps ha treballat en el cultiu de verdures i cítrics, convertint-se una persona molt estimada dintre del món agrari. Actualment transmet aquesta passió per l’agricultura als seus fills i nets.