SER Maestrat en directe

Nou homenatge a Paco Batiste Baila amb la col·locació d’una “pedra de la memòria” a la seva casa natal.

Nou homenatge a Paco Batiste Baila amb la col·locació d’una “pedra de la memòria” a la seva casa natal.
Aquest matí a les 12 s’ha fet un senzill acte davant la casa on va néixer Paco Batiste Baila al núm. 65 del carrer Sant Josep. S´ha col·locat l’anomenada “stolperteine” o pedra de la memòriacoincidint amb l’alliberament del camp de concentració i extermini de Mauthausen, del que Paco Batiste va ser dels pocs en aconseguir sortir viu.
La fundació Caixa Vinaròs, compromesa amb el llegat del supervivent de Mauthausen i amb la difusió de la memòria de tan greus fets, ha estat al capdavant d’aquest gest representada per la presidenta Josefa Gondomar. Hi ha assistit l’alcalde Guillem Alsina i altres membres de la corporació. No cal dir que hi eren presents la filla, neta i gendre de Paco Batiste i fins i tot Natalie Serra, filla d’un altre represaliat , que manté encesala flama de la memòria.

Aquesta tarda amb l’assistència d’autoritats municipals, partits polítics, familiars i veïns s’hi ha portat a terme el tradicional acte en record de les víctimes de Vinaròs als camps d’extermini nazis en el cementiri de la ciutat davant l’estela que els recorda per sempre.