SER Maestrat en directe

Nova ruta nacional des de l’aeroport de Castelló a Astúries operada per Volotea

  • La societat pública Aerocas ha acordat l’adjudicació a l’aerolínia Volotea d’una nova ruta nacional que enllaçarà amb l’aeroport d’Astúries.
  • La connexió entrarà en funcionament el 21 de desembre d’enguany i disposarà de dos freqüències setmanals.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha manifestat la seua satisfacció amb l’adjudicació d’esta nova ruta, “que suposarà una nova connexió aèria amb el nord d’Espanya, afavorint l’arribada de turistes a la província, a més de facilitar els desplaçaments des de Castelló cap a un destí molt atractiu com Astúries”. El trajecte tindrà una duració aproximada d’1 hora i 20 minuts.

Pradas ha incidit en què la consecució de la línia Castelló-Astúries està alineada amb l’aposta del Consell «pel desenvolupament de l’aeroport de Castelló i la millora de la connectivitat aèria de la província, ampliant-se les possibilitats per a l’arribada de més turistes del nord d’Espanya».

La línia arrancarà el pròxim 21 de desembre i operarà durant la campanya nadalenca, amb dos vols setmanals, en dissabte i dimarts. Posteriorment, es reprendrà en temporada estival.

Aerocas va licitar el mes de març passat una nova campanya de posicionament dirigida a la captació d’una ruta nacional i que fixava com a destins objectiu Sevilla, Astúries i Galícia.

La convocatòria ha rebut una oferta de l’aerolínia Volotea, que planteja la posada en marxa d’una connexió entre els aeroports de Castelló (CDT) i Astúries (OVD).

La proposta de la companyia millora els mínims exigits en les bases quant al nombre de setmanes d’operacions. El primer i segon any, la ruta funcionarà durant 18 setmanes, mentres que en el tercer i quart anys ho farà durant 20 setmanes. La companyia utilitzarà avions de 156 o 180 places.

La ruta d’Astúries serà la segona que opera Volotea en l’aeroport de Castelló, sumant-se a la de Bilbao, que entra en funcionament el pròxim 1 de juny.

El contracte adjudicat té una duració de quatre anys i, en la línia d’anteriors campanyes, l’aerolínia haurà de fer un pla de promoció en el qual posicione l’aeroport de Castelló i la seua àrea d’influència com a destí.

El registre més alt en un mes d’abril

Salomé Pradas ha destacat les bones dades que ha aconseguit l’aeroport en este inici d’any, amb el seu registre més alt en un mes d’abril quant a moviments d’aeronaus. Han sigut total de 1.027, mentres que en el còmput anual es comptabilitzen 3.140. Per part seua, en el primer quadrimestre de 2024, s’han registrat un total de 62.193 passatgers.

La titular d’Infraestructures ha afirmat que estes xifres “confirmen el creixement de l’aeroport de Castelló, una tendència que s’accentuarà durant la temporada estival amb la incorporació de noves rutes i el reforç d’algunes de les existents”.