SER Maestrat en directe

Torreblanca acull Geocastelló 2024 Torreblanca’s Edition: La capital europea del geocaching

  • El pròxim cap de setmana, Torreblanca es convertirà en el centre neuràlgic del geocaching amb l’arribada de l’event Geocastelló 2024 Torreblanca’s Edition.
  • Aquesta prova de nivell europeu serà el primer GPS Adventures Exhibit que se celebra a Espanya, amb més de 400 equips inscrits.

El municipi ja està preparat per acollir a milers de visitants, i fins i tot s’ha habilitat un servei d’autobús per connectar el cas urbà amb Torrenostra, el lloc d’acció. L’objectiu és atendre la gran quantitat de persones que es preveu que arribin entre el 17 i el 19 de maig, quan Torreblanca esdevindrà la capital europea del geocaching.

El geocaching, o gimcana GPS, consisteix a amagar i trobar “tresors” en qualsevol lloc amb l’ajuda d’un GPS. Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que les proves estan dissenyades per a persones de totes les edats, incloent-hi els menors de 12 anys sempre que vagin acompanyats per un adult.

La Fundació Global Nature i el consistori de Torreblanca han organitzat un complet calendari d’activitats per a tots els visitants, que inclou jocs a la platja, una ruta de geocaching pel Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca i fins i tot un concurs de fotografia amb premis.

A més, els organitzadors han previst serveis com la venda de merchandising, un showcooking de carajillos i un podcast en directe a càrrec de CaMiKaching, accessible des de Spotify. També s’ha establert un sistema de sortejos per als participants Premium a la web de Geocaching.

L’Ajuntament de Torreblanca està apostant fort per convertir el turisme en un motor econòmic del municipi, i el Geocastelló 2024 és una oportunitat perfecta per aconseguir-ho. Es preveu la participació d’un miler de persones, entre participants, acompanyants i espectadors, que dinamitzaran l’economia local durant els tres dies de l’event.

Amb una oferta variada d’activitats i serveis, Geocastelló 2024 Torreblanca’s Edition promet ser una experiència única per a tota la família i una oportunitat per conèixer i gaudir del municipi i del geocaching, una activitat que ja practiquen més de sis milions de persones arreu del món.