SER Maestrat en directe

Transport públic gratuït en 2024: un impuls del Govern Espanyol cap a la mobilitat sostenible

Susana Ros, diputada del PSPV-PSOE al Congrés, ha ressaltat la iniciativa del Govern de Pedro Sánchez de fer gratuït el transport públic per a tota la població des de l’1 de gener de 2024. Aquesta mesura, enfocada en la mobilitat sostenible, busca fomentar l’ús del transport públic i reduir les emissions contaminants.

La gratuïtat del transport públic, que estarà vigent durant tot l’any 2024, s’inscriu dins l’estratègia del Govern d’Espanya per promoure l’ús combinat de mitjans de transport. Ros destaca que aquesta acció té un impacte positiu no només en la protecció del medi ambient, retirant vehicles privats de les vies, sinó també en l’economia de les famílies, alleujant la seva càrrega econòmica.

Originalment pensada com una mesura per compensar la inflació econòmica en les famílies espanyoles, aquesta iniciativa ha resultat ser un èxit en fomentar l’ús del transport públic, raó per la qual s’ha renovat. Susana Ros reafirma l’orgull del PSOE de liderar un govern “valent i avantguardista” en matèria de sostenibilitat i medi ambient, destacant que les polítiques implementades connecten persones i contribueixen a la cura del planeta.