SER Maestrat en directe

Torreblanca es converteix en la capital europea del geocaching amb l’arribada de Geocastellón 2024

  • Torreblanca es prepara per acollir l’esdeveniment més multitudinari dels últims anys, Geocastellón 2024, Torreblanca’s Edition, que convertirà el municipi en la capital europea del geocaching.
  • Amb la participació de 500 equips inscrits, procedents tant d’Espanya com d’altres països europeus, aquesta prova de nivell europeu és el primer GPS Adventures Exhibit que se celebra a Espanya.
  • L’Ajuntament i l’equip de Govern han treballat intensament per a garantir el bon funcionament d’aquest esdeveniment, que promet atraure milers de visitants i posar en valor la localitat com a referent en aquesta activitat de cerca de “tresors” a través de GPS.

Torreblanca, 16 de maig de 2024. L’Ajuntament de Torreblanca està a punt per acollir el Geocastellón 2024, una competició que esdevé el primer GPS Adventures Exhibit que se celebra a Espanya. Amb la participació de 500 equips inscrits, tant locals com internacionals, el municipi es prepara per viure un cap de setmana intens ple d’activitats relacionades amb el geocaching, una pràctica que compta amb més de sis milions de practicants a tot el món.

Després de treballar intensament les últimes setmanes, tant l’organització com l’equip de Govern han desplegat un gran muntatge per a fer del Geocastellón 2024, Torreblanca’s Edition, tot un èxit. Es preveu una gran afluència de visitants, ja que la participació ha augmentat els últims dies de 400 a 500 equips. Aquesta prova de nivell europeu es convertirà en una oportunitat única per a promocionar el municipi i generar oportunitats econòmiques.

Els preparatius per a aquest esdeveniment multitudinari han inclòs la posada en marxa d’un servei d’autobusos prou eficaç per a poder connectar el nucli urbà de Torreblanca amb els punts d’interès del geocaching. Això ha estat fonamental per donar servici a tots els visitants esperats, ja que entre el 17 i el 19 de maig, Torreblanca es convertirà en la capital europea del geocaching.

La competició inclourà el MAZE-SPAIN, una exposició que estarà instal·lada a l’Espai Natura i que podrà ser visitada en qualsevol moment. Es tracta d’una exposició que ja s’ha celebrat en països com els Estats Units, Alemanya o el Regne Unit, i en la qual participaran tant jugadors experts com persones que mai han sentit a parlar d’aquesta activitat, però que estan interessades a aprendre’n.

L’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment per al municipi. “És una magnífica oportunitat no sols per a promocionar el poble, sinó també per a generar oportunitats econòmiques”, ha afirmat. “Durant tres dies, Torreblanca serà el centre neuràlgic del geocaching, amb activitats com exposicions, jocs a la platja, rutes per la natura i concerts, entre altres”.

A més de les activitats esmentades, hi haurà també una ruta de geocaching per el Prat Cabanes-Torreblanca, la gravació d’un podcast en directe, una visita guiada a les bodegues Mas de Rander amb cata de vins i una activitat lúdico-formativa sobre tortugues marines a la platja de Torrenostra.

El geocaching, una activitat que va néixer l’any 2000 als Estats Units, compta amb més de sis milions de practicants a tot el món. Consisteix en amagar i trobar “tresors” en qualsevol lloc, amb l’ajuda d’un GPS. Aquest esdeveniment a Torreblanca demostra la popularitat creixent d’aquesta activitat a tot el món i l’atractiu que té per a la gent de totes les edats i procedències.