El cicle començarà el 25 de març amb «Amèrica», de La Villarroel, i finalitzarà el 17 de juny amb «El viento es salvaje», de Las Niñas de Cádiz. La temporada inclou també nou muntatges de companyies de Benicarló.
Pedro Manchón, regidor de Cultura
Rafa Sánchez, tècnic de Cultura
N. de P.
La Regidoria de Cultura torna a apostar fort pel teatre, i aquesta temporada proposa sis muntatges que conformaran una programació estable de qualitat, amb la presència de companyies de primera línia i un elenc d’actors, actrius, directors i autors de primer nivell.
Així ho ha assenyalat el regidor de Cultura, Pedro Manchón, que, acompanyat del tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, ha presentat un cartell que ha qualificat d’«espectacular» i ha reiterat el compromís de l’Ajuntament pel teatre de qualitat.
El cicle s’obrirà el 25 de març amb «Amèrica», una obra de Sergi Pompermayer dirigida per Julio Manrique que, a través d’un salt al passat esclavista, parla del microracisme amb el qual encara convivim. L’espectacle està actualment en temporada a Barcelona, amb gran èxit de públic i de crítica.
La segona aposta de la temporada, programada per a l’1 d’abril, serà el muntatge «Els Villalonga», una comèdia molt divertida protagonitzada per Lucía Poveda, Bruno Tamarit i Alfred Picó que serveix de celebració dels 50 anys de la veterana companyia valenciana L’Horta Teatre.
També a l’abril, el dia 16, s’ha programat el projecte musical de Juan Cortés (piano) amb Nino de los Reyes, el primer ballarí de la història a guanyar un Grammy. A més, també hi seran dalt de l’escenari Bernardo Parrilla (violí) i Miguel de la Tolea (cant flamenc), que ha actuat als teatres més importants del món i ha treballat amb artistes com Tomatito, Enrique Morente, Niña Pastori, Joaquín Sabina, Miguel Poveda o Estrella Morente.
Per al 6 de maig es podrà veure «Manual para armar un sueño», de la companyia La Zaranda, una de les més antigues de tot Europa i gran coneguda pel públic benicarlando. En aquest cas, proposa un espectacle que és una oda a l’esperança on impera, sobretot, l’humor de l’absurd.
El 13 de maig arribarà el torn d’«Aquellas que no deben morir», un espectacle de la companyia Las Huecas que posa llum als abusos de la indústria funerària i a la capitalització de la mort. Una experiència teatral d’un jove col·lectiu de creadores, entre les quals es troba la benicarlanda Núria Isern, que han captat l’atenció de la crítica i el públic.
La temporada la tancaran el 17 de juny Las Niñas de Cádiz amb «El viento es salvaje», una reflexió lúdica sobre la sort i la culpa. L’espectacle va obtindre el Premi al Millor Espectacle Revelació als XIII Premis Max.
Els abonaments
Els abonaments per a la temporada inclouran els espectacles «Amèrica», «Els Villalonga», «Manual para armar un sueño» i «El viento es salvaje» i estaran a la venda del 28 de febrer al 5 de març a través de la plataforma de compra d’entrades i de forma presencial al Mucbe (només amb targeta).
A partir del 28 de febrer també es podran adquirir les entrades per als espectacles «Aquellas que no deben morir» i per al concert de Juan Cortés.
Les entrades individuals per a la resta d’espectacles estaran disponibles a partir del 7 de març.
Els de casa
La temporada de teatre 2023 també inclou 9 muntatges realitzats per companyies benicarlandes: «Ana y Serafín. Inquilinos de la periferia», de Factoría Los Sánchez & Nave Va; «Insurrección», de Grupo de Teatro Guirigall; «Playing Shakespeare», de Teatre de Guardia/La Escalera; «La Venganza de Don Mendo», de Teatro de Guardia/Gran Teatro; «Music in a bottle!», de Diabolus Teatre; «Priscila, el musical», de la Farsa Compañía; «Once personajes en busca de autor», de Grup de Teatre Afanias; «Balamkú», de Guzmán Arts Escèniques; i «La flor más noble», l’obra de teatre de final de curs de la Universitat Popular.