SER Maestrat en directe

Sant Mateu i Alcalà de Xivert entre els municipis beneficiaris de les ajudes de la Conselleria per a la digitalització de la gestió de l’aigua

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha concedit més de 3,8 milions d’euros en subvencions per a la digitalització de la gestió de l’aigua en 15 municipis valencians de fins a 20.000 habitants. Entre els municipis beneficiats a la província de Castelló es troben Sant Mateu i Alcalà de Xivert, juntament amb altres sis localitats de la mateixa província.

Estes ajudes, anunciades en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, tenen com a objectiu millorar la gestió del cicle urbà de l’aigua, incloent el proveïment, la depuració d’aigües residuals i la reutilització. La digitalització dels processos i l’adopció de noves tècniques de tractament i reutilització de l’aigua són clau en aquesta iniciativa.

La directora general de l’Aigua, Sabina Galindo, ha subratllat la importància d’aquestes ajudes per a proporcionar un servei eficient i de qualitat en els municipis més xicotets, reflectint l’aposta de la Generalitat per garantir els recursos hídrics i la seua gestió sostenible en tota la Comunitat Valenciana.