SER Maestrat en directe

La Conselleria d’Agricultura valenciana aprova ajudes per a armadors de vaixells pesquers per compensar l’augment de preu del gasoil

 

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Comunitat Valenciana ha concedit ajudes per un total de 2.230.500 euros als armadors de vaixells pesquers, amb l’objectiu de compensar l’augment del preu del gasoil a conseqüència de la guerra a Ucraïna. D’un total de 396 sol·licituds presentades, s’han aprovat 346, distribuïdes per províncies entre Alacant, Castelló i València.

Estes ajudes, convocades el mes d’agost passat, cobreixen el sobrecost del gasoil des de juliol fins a desembre de 2022, basant-se en els dies d’activitat, la capacitat del vaixell, i l’estimació de consum segons l’art i calador. Totes les modalitats de pesca, incloent cércol, arrossegament i arts menors, han estat elegibles per a aquestes ajudes.

A més, el conseller José Luis Aguirre ha proposat una mesura addicional per estabilitzar la situació del sector pesquer, afectat per la reducció dels dies de pesca. Es tracta del desballestament selectiu dels vaixells d’arrossegament construïts en fusta, una flota que ja no compta amb fusters de ribera per a les seues reparacions i que enfronta reticències de les asseguradores. Amb la iniciativa del desballestament, s’intenta abordar el desequilibri ecològic al Mediterrani i els límits de Brussel·les en l’esforç pesquer, buscant una recuperació més ràpida i un repartiment més just dels dies de pesca.