SER Maestrat en directe

Reconeixement a l’Ajuntament de Torreblanca per l’intens treball per recuperar Torrenostra

  • El Govern de Torreblanca aconsegueix la Bandera Blava per a les platges de Torrenostra i la Nord.

Després d’un treball intensiu durant els últims deu mesos, l’equip de Govern de l’Ajuntament de Torreblanca ha aconseguit recuperar la prestigiosa Bandera Blava per a dues de les seves platges més emblemàtiques: Torrenostra i la Nord. Aquest reconeixement internacional és un símbol de la qualitat ambiental, la seguretat i els serveis que ofereixen les platges, i és una excel·lent notícia per al municipi, especialment en el context de la reactivació del turisme després dels efectes de la pandèmia.

La consecució d’aquest objectiu ha estat un veritable èxit per a l’alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, i el seu equip de Govern, que han treballat de valent per complir tots els requisits establerts per les institucions competents i garantir la recuperació d’aquest distintiu que Torreblanca havia perdut fa cinc anys.

“Estem molt orgullosos d’anunciar que aquest estiu les platges de Torrenostra i la Nord lluiran novament la Bandera Blava”, va declarar l’alcaldessa Agut en una roda de premsa celebrada ahir a l’Ajuntament. “Hem dedicat molts esforços i recursos per aconseguir aquest objectiu, i això és una prova del nostre compromís amb la sostenibilitat, la qualitat i la excel·lència en el turisme”.

Per obtenir la Bandera Blava, l’Ajuntament ha hagut de complir amb una sèrie de criteris i requisits establerts per les institucions encarregades d’atorgar aquest distintiu. Aquestes inclouen la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental, la seguretat i els serveis, la sensibilització ambiental i la accessibilitat.

Durant els últims mesos, l’equip de Govern ha treballat en estreta col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Costes, i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, responsables de concedir les Banderes Blaves. S’han realitzat diverses accions i millores per assegurar el compliment d’aquests criteris, com la renovació dels panells informatius sobre medi ambient i les platges, el control constant de la qualitat de l’aigua mitjançant anàlisis, i campanyes de sensibilització i foment de la recollida selectiva de residus.

Una altra acció destacada ha estat la instal·lació de dunes de protecció durant l’hivern, en col·laboració amb la Diputació, per protegir el litoral davant possibles temporals. Aquestes mesures de protecció són vitals per mantenir la integritat de les platges i preservar el seu entorn natural.

La Bandera Blava no només reconeix la qualitat de les platges, sinó que també té un impacte positiu en el turisme i l’economia local. La regidora de Turisme, Gema Edo, va destacar l’aposta de l’Ajuntament per un turisme sostenible que posicioni les platges de Torrenostra com a destinació d’excel·lència a nivell mundial.

Amb l’obtenció d’aquest distintiu, Torreblanca espera rebre un major nombre de visitants a les seves platges aquest estiu, contribuint a la reactivació econòmica del municipi després de la crisi provocada per la pandèmia. A més, l’Ajuntament ja està treballant en la implementació de noves mesures per mantenir aquest reconeixement en els anys venidors, demostrant el seu compromís continu amb la conservació del medi ambient i la promoció del turisme responsable.