SER Maestrat en directe

Proposta dels Socialistes de Vinaròs per a millorar l’accés a l’habitatge

  • Dins de l’acció d’oposició constructiva, els Socialistes de Vinaròs han presentat una proposta en matèria de vivenda per facilitar l’accés a un habitatge digne per part dels joves i la ciutadania de la localitat.

El regidor del Grup Municipal Socialista, Juan José Borràs, va destacar que el passat 2 d’abril, la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies van signar un conveni marc de col·laboració per a l’impuls de la promoció d’habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals mitjançant la col·laboració público-privada.

Borràs va proposar que l’Ajuntament de Vinaròs s’adherís a aquest conveni, considerant l’accés a l’habitatge, especialment al de protecció pública, com una necessitat social de primer ordre. Va suggerir que algunes parcel·les situades en el PAI de Joan XXIII, on es va fer un estudi de detall per urbanitzar-les i només es va desenvolupar la primera fase, podrien ser una zona adequada per posar a disposició de l’Ajuntament.

El regidor socialista va afegir que no seria descartable que els serveis tècnics de l’Ajuntament consideressin altres opcions de cessió de terrenys dotacionals de propietat municipal, ja que, des del seu punt de vista, l’accés a l’habitatge és una qüestió clau per al benestar de la ciutadania.

Amb aquesta proposta, els Socialistes de Vinaròs busquen contribuir a la millora de les polítiques de vivenda al municipi i garantir que els joves i els ciutadans tinguin l’oportunitat d’accedir a un habitatge digne i a preus assequibles.