SER Maestrat en directe

Podcast Vídeo | PSPV-PSOE Vinaròs afirma que el comerç local cada volta és més dèbil

  • Els Socialistes de Vinaròs, encapçalats pel regidor Juan José Borràs, han presentat avui una sèrie de propostes adreçades al govern municipal amb l’objectiu de frenar el tancament de comerços al centre històric i promoure l’obertura de nous establiments.

Davant la preocupant situació que viu el comerç local, marcada per la competència del comerç en línia, la manca de relleu generacional i els preus de lloguer desfasats, Borràs ha destacat la necessitat d’adoptar mesures urgents per revitalitzar l’activitat comercial. Entre les propostes concretes es troben els incentius fiscals, com la reducció de l’IBI, l’IAE i altres taxes, així com la simplificació dels tràmits administratius per facilitar la implantació de noves iniciatives comercials.

El regidor ha subratllat la importància d’adaptar la normativa d’atorgament de llicències d’activitat per a les especials característiques dels locals del centre històric, a través de l’aprovació del Pla Especial del Centre Històric. Aquest pla permetrà singularitzar l’obertura de nous establiments i millorar la competitivitat del comerç local.

A més de les mesures fiscals i normatives, Borràs ha posat de relleu la necessitat de dur a terme accions específiques per fomentar el comerç local, com la formació per a comerciants i treballadors en col·laboració amb la Cambra de Comerç, l’ampliació de la regidoria de comerç amb més tècnics i administratius, i la inclusió de referències a l’oferta comercial i de serveis dins de la marca Turisme Vinaròs.

Altres propostes inclouen la millora del Mercat Municipal, l’oferta d’incentius a cadenes i operadors comercials per convertir-se en motors del centre històric, la creació del Consell del sector Terciari i el foment de comerços accessibles.

Amb aquestes mesures, els Socialistes de Vinaròs esperen revertir la tendència de tancament de negocis i revitalitzar el centre històric, garantint un futur més pròsper per al comerç local i la comunitat.