SER Maestrat en directe

La Conselleria d’Educació prohibeix l’ús de telèfons mòbils en els centres educatius

Aquest divendres 3 de maig, la Generalitat Valenciana ha anunciat una nova mesura que afecta els centres educatius de la Comunitat Valenciana: la prohibició de l’ús de telèfons mòbils. El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, juntament amb Bartolomé Pérez, responsable de la Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions, han anunciat aquesta decisió en una compareixença pública.

La prohibició s’aplicarà a tots els centres educatius, i només hi haurà dues excepcions: l’ús didàctic i els motius de salut. Els alumnes podran portar els seus telèfons mòbils, però hauran d’estar apagats. Serà responsabilitat dels centres regular com s’aplica aquesta norma i quan es retornen els dispositius confiscats. Fins ara, els centres tenien total autonomia per regular l’ús dels mòbils.

Aquesta nova normativa s’anunciarà oficialment demà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i entrarà en vigor a partir del dilluns. Ja fa mesos que la conselleria d’Educació estava treballant en un informe per regular l’ús dels telèfons mòbils a les aules. Ara, aquesta mesura es fa efectiva per millorar l’ambient d’aprenentatge i evitar distraccions innecessàries.