SER Maestrat en directe

Podcast | Rafa Simó (PSPV) acusa Mazón de governar a colp d’anunci i qualifica de “ridícul” que el CICU no obri les portes per falta de personal.

Rafa Simó , diputat del PSPV a les Corts i portaveu de Sanitat

El diputat socialista exigeix mesures “urgents” per a solucionar la falta de sanitaris i adverteix d’un estiu “catastròfic” si no s’actua ja

El diputat del PSPV a les Corts i portaveu de Sanitat, Rafa Simó, s’ha mostrat “estupefacte, però no sorprés” davant l’anunci de Mazón que l’obertura del CICU de Castelló no es podrà executar “per falta de personal”. Simó ha recordat que els criteris tècnics no eren favorables, així i tot, el PP “es va aventurar a vendre a so de bombo i platerets la instal·lació d’aquest servei d’emergències sense saber si ho podria complir”, ha criticat. “Tenim un president al qual li agrada capbussar-se en piscines sense aigua, perquè la realitat és que l’anunci el va fer sabent la realitat que falta personal sanitari, un problema del qual ja advertim des del PSPV”. “És una altra ensopegada i un ridícul més en la seua caòtica gestió com president, que ahir li va valdre la primera vaga en el sistema educatiu”.

El diputat castellonenc ha afirmat que “és lamentable que Mazón governe a colp d’anunci” i l’ha acusat directament “de no saber gestionar els recursos públics”. “El PP només es mou per motius polítics i no es preocupa per la realitat de la ciutadania”.

Rafa Simó ha interpel·lat directament al conseller de Sanitat, Marcià Gómez, perquè prenga mesures “urgents” per a atraure professionals sanitaris a la Comunitat i, especialment, a Castelló. “Si tan preocupat està per la falta de facultatius que comence per implantar la jornada de 35 hores setmanals, pagar les hores extres que es realitzen i retirar el decret de macro àrees sanitàries que tant han criticat els professionals de la sanitat per elaborar-se a les seues esquenes”.

Des del PSPV, Simó ha advertit que si el Consell no posa remei ja a la falta de personal sanitari, l’estiu “serà catastròfic” per a l’atenció sanitària a la Comunitat Valenciana i a Castelló. “No ens mereixem aquest despropòsit, ni els ciutadans que hauran de patir llargues esperes ni els professionals sanitaris sobrecarregats”, ha finalitzat.