SER Maestrat en directe

Podcast | El PSPV acusa Barrachina de desemparar els municipis en la lluita pel reciclatge

  • El PSPV de la Diputació de Castelló ha criticat durament a Marta Barrachina per la seva gestió en matèria de reciclatge, acusant-la de deixar desemparats els municipis davant les exigències mediambientals europees.
  • Ruth Sanz, portaveu adjunta del partit, ha denunciat la retallada de 500.000 euros destinada a la contractació d’educadors ambientals, que ha deixat els ajuntaments sense assistència professional per millorar els índexs de reciclatge.

Segons Sanz, aquesta decisió ha provocat acomiadaments en el sector i ha deixat sense alternatives als municipis, que ara s’enfronten a possibles multes milionàries de la Unió Europea per no complir els mínims de reciclatge exigits. “El govern del PP no ha sigut capaç de plantejar alternatives ni de redirigir aquesta quantitat a subvencions perquè els ajuntaments implementen polítiques de separació responsable de residus”, ha afirmat Sanz.

La portaveu adjunta ha criticat la manca de previsió del PP a la Diputació, assenyalant que aquesta situació acaba perjudicant els ajuntaments, que necessiten més recursos i cobertura per gestionar els residus de manera efectiva. “El PP ha instal·lat en la Diputació un estil de treball viciat basat en la falta de previsió”, ha declarat Sanz.

El PSPV exigeix una estratègia coherent i compromesa per afrontar els problemes mediambientals i reclama més suport per als consistoris en el seu esforç per complir amb els estàndards europeus de reciclatge. Sanz ha fet una crida a l’equip de govern perquè es prenguin mesures immediates que permetin als ajuntaments millorar els seus índexs de reciclatge i evitar les sancions de la Unió Europea, tot preservant el planeta per a futures generacions.