SER Maestrat en directe

Podcast | El Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola torna amb força en la seva XXVII edició

La Diputació de Castelló ha presentat avui la XXVII edició del Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola, que tindrà lloc del 9 al 20 de juliol de 2024. L’acte s’ha celebrat al Pati de Les Aules de la institució provincial, destacant el compromís de la Diputació amb la cultura i el turisme de qualitat.

El diputat de Cultura, Alejandro Clausell, ha subratllat l’esforç per oferir un cartell d’alt nivell, comparable als grans festivals nacionals i internacionals. “El festival s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants del teatre clàssic, amb un escenari que ofereix una experiència única”, ha afirmat Clausell.

El programa d’enguany inclou sis espectacles teatrals i la projecció del documental ‘Mirar al cielo’ d’Antonio Fernández. Les representacions inclouen obres com ‘Malditas damas’ de Chema Cardeña, ‘Las locuras por el verano’ de Carlo Goldoni, ‘Burro’ d’Álvaro Tato, ‘El castillo de Lindabridis’ de Pedro Calderón de la Barca, ‘El avaro’ de Molière, i ‘Las bingueras de Eurípides’ d’Ana López.

A més, amb la col·laboració de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Peníscola, es llançarà el II Taller Pepe Monleón de Periodisme Jove, que busca crear un grup de joves per cobrir el festival amb entrevistes i crítiques.

Clausell ha destacat la importància d’aquest festival per al turisme cultural de la província. “El Castell de Peníscola és l’emblema turístic cultural per excel·lència de Castelló, i amb aquest festival, reforcem el nostre posicionament amb una programació de primer nivell”, ha afirmat.

Les entrades per als espectacles estaran pròximament a la venda, convidant a tots els interessats a gaudir d’aquest esdeveniment cultural en un entorn únic com és el Castell de Peníscola.