SER Maestrat en directe

Peñíscola regalarà roses vermelles a tots els participants del Dia del Llibre a la Biblioteca Municipal

Traiguera ja ha iniciat les obres de instal·lació de plaques solars en la teulada de tres edificis municipals: el CEIP Verge Font de la Salut, el Centre Cultural Pere Labèrnia i el nou Pavelló Multifuncional. Aquestes actuacions s’emmarquen dins del Programa d’Incentiu 4 per a la instal·lació de autoconsums amb fonts d’energia renovable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica y Transició Ecologica en el Marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència, finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU.

La subvenció rebuda per a aquestes tres actuacions ascendeix a un total de 232.383 €. Amb aquest finançament, es col·locaran panels solars que produiran més de 250 Kwp. Aquesta potència permetrà que l’Ajuntament cobreixi les necessitats energètiques dels seus edificis municipals, i la resta d’energia produïda es posarà a disposició de la ciutadania mitjançant la creació d’una Comunitat Energètica Local.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal la transició cap a una energia més sostenible i la reducció de l’empremta ecològica de l’Ajuntament de Traiguera. Amb la instal·lació de plaques solars, es promou l’ús de fonts d’energia renovable i es fomenta la generació d’energia verda a nivell local.

L’Alcalde de Traiguera ha destacat la importància d’aquestes accions per al municipi, subratllant el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i la transició cap a un model energètic més sostenible. A més, ha agraït el suport de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica y Transició Ecologica i de la Unió Europea en aquest projecte.