SER Maestrat en directe

Peníscola, referent en iniciatives d’educació per la sostenibilitat i la conscienciació ambiental

Peníscola promou la consciència ambiental entre els més joves amb el projecte Compots Compost

El municipi de Peníscola continua avançant amb el seu projecte educatiu Compots Compost, una iniciativa liderada per la Regidoria de Transició Ecològica i Energies Renovables en col·laboració amb els centres educatius locals, el CEIP Jaime Sanz i l’International School Peníscola.

Durant el mes de març, s’han realitzat diverses activitats en els dos centres escolars, incloent-hi un concurs de dibuix i un taller teatralitzat a càrrec de la companyia Poika Teatral, sota el títol “Stop Plàstic”. Aquestes activitats s’emmarquen en la fase del projecte dedicada al desenvolupament plàstic i artístic, amb l’objectiu de conscienciar els alumnes sobre la problemàtica del plàstic i promoure un ús responsable dels recursos naturals.

El regidor Miguel Castell ha participat en l’entrega de premis als guanyadors del concurs de dibuix i ha destacat la importància d’aquestes iniciatives per educar i informar la ciutadania sobre la recollida i el tractament adequat dels residus orgànics.

El projecte Compots Compost continuarà amb la seva darrera fase tècnica, que inclou l’anàlisi del compost elaborat pels alumnes a partir dels residus orgànics generats als centres educatius. Aquest compost serà utilitzat posteriorment als horts escolars i jardins dels estudiants com a adob natural.

Amb aquestes accions, l’Ajuntament de Peníscola reafirma el seu compromís amb la formació ambiental dels joves i es consolida com un referent a nivell estatal en matèria d’educació i conscienciació ambiental.