SER Maestrat en directe

Peníscola posa en marxa la zona ORA per a millorar la gestió dels aparcaments

Peníscola estrena servei d’estacionament limitat per control horari, amb més avantatges per a residents i visitants

Avui, l’Ajuntament de Peníscola ha posat en marxa el servei d’estacionament limitat per control horari, després de signar el contracte amb l’adjudicatària Dornier S.A. Aquest nou contracte suposarà una injecció econòmica important per a l’Ajuntament, amb una aportació de més de 10 milions d’euros al llarg dels sis anys de vigència.

L’empresa adjudicatària, que aportarà 1,9 milions d’euros anuals durant aquest període, ofereix diverses millores en el servei. Més de 4000 vehicles de residents empadronats que paguen l’impost de circulació a la localitat no hauran de pagar per estacionar a la zona ORA, amb l’excepció de la zona verda. A més, s’ofereixen abonaments de diferent duració per a visitants i es proposen bonificacions del 50% en el preu dels tiquets per a vehicles ECO.

La nova zonificació inclou una zona taronja que estarà activa els dotze mesos de l’any i ocuparà el Centre d’Estudis i l’esplanada del Port. Les altres zones, que estaran en funcionament durant diferents mesos i horaris, es reduiran en comparació amb el contracte anterior i s’inclouran noves dates, com la Setmana Santa.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat la importància d’aquest nou contracte per a la ciutat, ja que permetrà mantenir els impostos locals sense augmentar la pressió fiscal. A més, s’han previst millores en els horaris i temporalitat de les zones, segons ha detallat el director territorial de la Zona Nord-Est de Dornier, Carlos Javier Arellano López.

Durant les pròximes setmanes, l’empresa adjudicatària renovarà la maquinària i substituirà els antics parquímetres per uns nous amb més avanços tecnològics. També es posarà en marxa una aplicació per al pagament telemàtic. La informació sobre la nova zonificació i els abonaments disponibles es podrà consultar al web municipal, que s’actualitzarà periòdicament.